Felhívás!

Lélekharang Mikóújfalunak

Lélekharang Mikóújfalunak Kovászna megye

Szombaton, a székely szabadság napján a mikóújfalusi ravatalozóháznál szentelték fel a több mint félmázsás lélekharangot, melyet az anyaországi Ballószög testvértelepülés ajándékozott az összetartozás jelképéül.
Elsődlegesen szomorú hírhozóként fog szolgálni a lélekharang: elhalálozások esetén kondul meg, de ugyanakkor örömüzenete is van, oldalán látható az angyalok által magasba emelt történelmi címer, ami a feltámadást, az igazság eljövetelét előlegezi meg. Somogyi Lajos ballószögi polgármester értékelte a testvértelepülésként egymásnak adott maradandó emlékeket, és bizakodásának adott hangot, hogy ezek sora a jövőben tovább gyarapodik.
A lélekharang méltó bizonyítéka, hogy minden történelmi akadály ellenére sem hagyjuk közös gyökereinket meggyengülni, és itt, a székelyföldi Mikóújfaluban arra törekszünk, hogy továbbra is magyarul imádkozhassunk a harangszóra – fogalmazott köszöntőbeszédében Demeter Ferenc mikóújfalusi polgármester. Az ünnepség záróakkordjaként a magyarságot megszólító verseket szavaltak, valamint a Nagykürt’95 fúvószenekar kíséretében elénekelték a magyar és a székely himnuszt. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.