Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehet fizetni az adót Kézdin

Lehet fizetni az adót Kézdin Kovászna megye

Kézdivásárhelyen január 11-től lehet befizetni az adókat és illetékeket. Az önkormányzat nem emelt adót, a tavalyihoz képest csak az infláció növekedésének mértékével változnak az összegek. Idéntől online befizetésre is van lehetőség, igaz egyelőre fennakadások vannak.

Keresztes Éva, a helyi adó- és illetékiroda vezetője érdeklődésünkre elmondta: a ghiseul.ro felületen vannak fennakadások, jó pár engedélyt kértek utólag azért, hogy a rendszerre fel lehessen lépni, ezek véglegesítése most zajlik. „Azok akik online szeretnék befizetni az adójukat, az eva.keresztes@kezdi.ro e-mail-címre jelezzék ezt, mi pedig válaszlevélben közöljük az IBAN-számlákat, és így megoldható online, de rövid időn belül lehetséges lesz a ghiseul.ro felületen is” – magyarázta.

Hirdetés
Hirdetés

Az irodavezető elmondta, a lakosságnak a napokban kézbesítik az adókivetést tartalmazó leveleket, de anélkül is ki lehet fizetni a járulékokat, így aki nem akarja megvárni az értesítést, azt az ügyfélfogadási órákban várják a városháza földszintjén található irodában. Kézdivásárhelyen egy kétszobás, 50 négyzetméteres tömbházlakás évi adója 138 lej (plusz személyenként rájön az 5 lejes zöldövezeti illeték), míg egy 1900 köbcentis jármű után 210 lej az évi adó.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások