Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Legyen világosság!

Habár egyes sepsiszentgyörgyi munkálatok meglehetősen nehézkesen és lassan haladnak, legyen szó az állomási tó felújításáról vagy a Csíki negyedi park rendbetételéről, vannak látványosan alakuló infrastrukturális beruházások is a városban.

Hirdetés
Hirdetés

A megyeszékhely önkormányzata az elmúlt időszakban kiemelt hangsúlyt fektetett a közvilágítási hálózat felújítására és bővítésére, a város több pontján föld alá helyezték a villanyvezetékeket, kicserélték az oszlopokat, energiatakarékos izzókat szereltek fel, ugyanakkor olyan tömbháznegyedi sétányokra is kerültek lámpatestek, ahol korábban nem is voltak, vagy emberemlékezet óta nem világítottak.

A korszerűsítés jelenleg is zajlik, a Bánki Donát, Bem József, Császár Bálint, Tavaszi Sándor utcákban, valamint a Szorgalom, Lendület és Barátság sétányon a munkálatok a vége fele közelednek. A közvilágítás felújítása hamarosan a városi strand és a Sepsi Aréna környékén, a Borvíz utca nyugati felén, illetve a Szemerja negyed déli részén folytatódik. A beruházás a város keleti végét is érinti. Az Építők utcában 1,1 kilométernyi új vezetéket fektetnek le, 23 fémoszlopot állítanak fel és 29 darab energiatakarékos égőt szerelnek fel. A föld alá helyezik a kábeleket, kicserélik a régi oszlopokat és az energiafaló lámpatesteket a város másik két forgalmas útszakaszán is, a felújítás alatt álló Csíki utcában, illetve a jövő év végéig teljesen megújuló Gyár utcában.

A közvilágítás korszerűsítésének célja a rendszer hatékonyságának növelése, működtetési és karbantartási költségeinek csökkentése, illetve a városkép javítása. Ugyanakkor a megfelelően kivilágított utcák, sétányok növelik az ott élők biztonságérzetét is. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.