Legfontosabb a vízhálózat

A viszonylag enyhe téli időjárásnak, de a tavalyi javítási munkálatoknak is köszönhető, hogy Mikóújfaluban – a 2016–2017-es téli ünnepekkel ellentétben – eddig nem volt gond, kiesés a vízszolgáltatás terén – tájékoztatott Demeter Ferenc, a település polgármestere.

Mikóújfaluban még 1967-ben kezdtek neki a vízhálózat kiépítésének, azóta elavult a rendszer, számtalanszor meghibásodott: legutóbb 2016 decemberében is elfagyott a vezeték, ám a fagyos talaj miatt nem találták meg a törés pontos helyét, kénytelenek voltak februárig várni, és csak az idő felmelegedése után orvosolhatták a gondokat. Nyáron a hálózat jelentős szakaszán vezetéket cseréltek, de ezt csak ideiglenes megoldásnak szánták.

– A vízhálózat felújítása továbbra is elsőbbséget élvez: Bukarest pozitívan bírálta el a pályázatunkat, viszont még be kell szereznünk néhány engedélyt. A napokban erre összpontosítunk. Mondhatni, hogy 99%-ban sínen van a pályázat. Ha minden rendben zajlik, akkor még ősszel megejthetjük az első csákányvágást – részletezte Demeter.

További újdonság, hogy a Kicsi-pataki víztisztító projektnél nem kell hosszú folyamatú közbeszerzést lebonyolítani, hanem árajánlat alapján tudnak szerződést kötni.

Jó hír, hogy az orvosi rendelő felújítására is sikerült megszerezni az urbanisztikai engedélyeket: január végi határidővel pályáznak az Alutus LEADER térségnél.

– Örömben üröm, hogy a költségvetés-kiegészítési számadatokból körvonalazódni látszik, hogy idén – 2017-hez képest – körülbelül 200 ezer lejjel kevesebb pénzből kell gazdálkodnunk, illetve a fizetésekkel kapcsolatos terheink is megnőttek. Mindezek ellenére fizetéscsökkenés nálunk nem lesz! – összegezett az elöljáró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.