Felhívás!

Lefestették a magyar feliratot Nagyborosnyó helységnévtábláján

Lefestették a magyar feliratot Nagyborosnyó helységnévtábláján Kovászna megye

Ismeretlen tettesek festették le a Nagyborsonyó feliratot a település helységnévtábláján szerdára virradóan. Kanyó Antal alpolgármester Facebook oldalán osztotta meg a tábláról készült fényképet. Bejegyzésében azt írta, feljelentést tesz a rendőrségen.

Az alpolgármester szerint az esetnek a választásokhoz van köze. Ő tudniillik az RMDSZ színeiben indul a polgármesteri helyért. Nagyborosnyón jelenleg Ilie Nicolae a polgármester, aki a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) színeiben jutott mandátumhoz.

Vandálok üzentek nekünk magyaroknak!Kedves nagyborosnyóiak ez már több a soknál!Úgy érzem betelt a pohár!Minket…

Publicată de Kanyó Antal pe Miercuri, 23 septembrie 2020

 

Facebook posztjában kiemeli: „Mi egy ezer éves nemzet vagyunk! Minket nem a szél fújt ide! Szégyellje magát az, aki ezt tette településünk magyar nevével… Rajtunk múlik, hogy mi, magyarok Nagyborosnyón akarunk-e élni vagy Boroșneu Mare-n”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ha már le fújták, végezhettek volna rendes munkát, mert igy az a tábla azt üzeni,hogy hiába akarnak elnyomni, úgy is kitörünk az elnyomás alól.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 10:07
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ameddig nincs meg a tettes, úgy kell hagyni. Hadd lássa mindenki, aki arra jár, a román kisebbségi toleranciát és nem utolsó sorban a rendőrség hathatós/eredményes munkáját a tettes/ek előállításába.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 24., 20:05
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Miért olyan biztos mindenki mielőtt bizonyos lenne, hogy a táblát románok festették le? Csak emlékeztetném a tisztelteket, hogy választási kampány van, nagyon nagy a tét, egyik maradni akar, a másikat mindenképpen győztetni akarják, ugyan gondolkodjunk egy kicsit miért pont most ???!!!!Talán a magyar különb másoknál??? Piszkosul győzni szeretnének …

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 10:41
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Rroma nyelven is ki kellene írni…ha lefestenék kitörne a botrány ‘Bruksellessben’dikkmán.Azonnal állami pénzen kicserélnék ,hogy lám-lám micsoda demokrácia dühöng errefele.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 25., 20:21
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Csak kérdés ki olvasná el roma nyelven éppen hol is van, tekintettel arra, hogy az ott élők még cigányul sem beszélnek nemhogy romául 🙂