Hirdetés
Hirdetés

Lefedik a települést

Lefedik a települést Kovászna megye

Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, egy 2019-es, az Európai Tanácshoz benyújtott pályázatuknak köszönhetően 2 hét múlva már ingyenes internet-szolgáltatást biztosíthatnak a községnek.

Demeter rámutatott, a járványügyi szigorítások miatt késett a program kivitelezése, ugyanis attól tartottak, hogy az ingyen wifi kicsalogatja a fiatalokat a térre, közterületre.

Hirdetés
Hirdetés

– Most, hogy már 75 ezer fős fesztiválokat is lehet tartani, úgy döntöttünk, nekivágunk végre a kivitelezésnek: 14 ezer euró értékben vásárolhat megfelelő, korszerű műszereket a leszerződött szakcég, amely Brüsszellel számol majd el. A sikeres pályázatnak köszönhetően a község közterületein 9 szórópontot alakítunk ki. Ezzel a település nagy részén elérhető lesz az ingyen internet – részletezte az elöljáró.

Az internethasználattal valóvisszaélések elkerülése végett a felhasználóknak pár korlátozás lesz bevezetve, de az alapdolgokat – chat, társalgás, levelezés, YouTube, Facebook, és más közösségi hálókon való navigálást bárki igénybe veheti. A tanács önrésze az internetszolgáltatás bérletének törlesztése, a rendszert pedig 5 évig kell fenntartani, ezt követően az eszközök a község tulajdonába kerülnek.

– Ez egy fontos lépés, hiszen a helyiek, az idősebb személyek – különösebb anyagi erőfeszítések nélkül – is közelebb kerülhetnek az internet világához, emellett pedig a távolabbról érkező vendégek ingyen beszélhetnek az otthon maradt szeretteikkel videóchaten, és sorolhatnám az előnyöket. Tervek szerint a rendszer két héten belül aktív lesz – összegezett Demeter.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. augusztus 5., 18:54
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Van 2G, 3G, 4G mobil jel, most meg kell egy ujabb, hogy 24 orabol, 24 -et, “sutessen” az egesz faluban. Igy er veget az egeszseges falusi eletmod, es csodalkozunk, hogy ha alvasi zavarokkal kuzkodenek egyes emberek, mindenutt ki vagyunk teve a kulombozo sugarzasnak, akar akarjuk, akar nem.