Felhívás!

Leépülő remények

A munkaügyi hivatalok által szervezett börzéknek nincs létjogosultsága, sem haszna, jelentette ki Violeta Alexandru munkaügyi miniszter a Kolozsváron és Besztercén tett látogatásán. Kelemen Tibor háromszéki munkaügyi igazgató szerint ez a reakció lehangoló és leépíti bennük az akaratot, hogy továbbra is megszervezzék.

– Sajnálatos, hogy a szakminisztérium így vélekedik az évek óta szervezett munkabörzékről, hiszen ezzel leépíti bennünk az akaratot, hogy megszervezzük ezeket – mondta Kelemen Tibor, a Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség igazgatója. Kelemen arra reagált, hogy tegnapi munkalátogatásán Violeta Alexandru miniszter azt mondta, ezeknek a börzéknek nincs gyakorlati értékük. A háromszéki igazgató szerint a börzék már csak azért is fontosak, mert segítik a vállalkozókat, akiknek nincs idejük személyesen munkatársakat keresni, hogy találkozzanak a potenciális munkavállalókkal. A direkt kapcsolat sokat segít az alkalmazásnál, mivel nem kallódik el az önéletrajz, azonnali személyes kapcsolat alakul ki, és egy beszélgetés sok mindent megmutat a munkaadóból és munkavállalóból egyaránt – magyarázta Kelemen Tibor.

A miniszteri kijelentések ellenére, idén az első börzét márciusban szervezik, ez általános jellegű lesz, majd ősszel a fiataloknak is rendeznek egy találkozót, elsősorban azoknak, akik nem tanulnak tovább, de szívesen dolgoznának.

Kelemen ugyanakkor kiemelte: az ügynökség nem hoz létre munkahelyeket, nem hatásköre az, hogy állásokat létesítsen, nekik a közvetítői szerep jutott, és ezt próbálják leginkább kihasználni. Ugyanakkor adatokat is gyűjtenek, amelyeket a kormány szakembereinek továbbítanak, hogy majd közösen hozzanak döntéseket és elősegítsék a befektetéseket is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.