Felhívás!

Leendő erdőmérnököket várnak

Leendő erdőmérnököket várnak Kovászna megye

Július 19-ig a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központjában az eddigi agrármérnöki mellett az új erdőmérnöki szakra, 4 éves nappali alapképzésre is fogadják az iratkozásokat, a járványhelyzet miatt online.

Mint az egyetem honlapján is olvasható, a 6,7 millió hektáros romániai erdőalap kezeléséhez folyamatosan szükség van szakemberekre, akiknek abban is szerepük lehet, hogy csökkentsék az erdőkitermelés okozta környezeti károkat.

Az országban egyetlen magyar erdőmérnöki szakon olyan tantárgyakat tanulmányozhatnak a hallgatók, mint a dendrológia (a fásszárú növények tudománya), dendrometria (erdőbecsléstan), vadgazdálkodás, erdészeti géptan, erdészeti üzemtervezés, vadbiológia.

A Sapientia együttműködést kötött a Soproni Egyetemmel, amelynek hasonló szakáról több vendégtanár is oktatni fog a sepsiszentgyörgyi központban, az erdélyi szakemberek mellett.
Az idei évfolyamon 30 helyet biztosítanak az egyetemi hallgatóknak, 25 tandíjmentest, illetve 5 költség-hozzájárulásost, ez utóbbiakon a képzés tandíja évi 400 euró, ugyanez a helyzet az agrármérnöki szakon. A bejutási kritérium 100%-ban az érettségi átlag. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.