Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Lebontják a Bodok szállót

A Bodok szálló sorsa eldöntetett és ebben nincs változás, lebontása egyre közeledik. De azt illetően, hogy mi és mikor kerül a helyére, még igen sok a kérdőjel – derült ki Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tegnapi, vetített képekkel kísért sajtótájékoztatóján, melyre a Művész moziban került sor.

Hirdetés
Hirdetés

A polgármester vázolta, hogy jutott az önkormányzat abba a helyzetbe, hogy a bontás mellett döntsön (kétszeri sikertelen eladási kísérlet után), miért nem kezdődött még el a munkálat és miért húzódik a helyére tervezett Erdélyi Kulturális Központ építése.

Az önkormányzat a bontás melletti döntés után indította el a procedúrát annak érdekében is, hogy a magyar állam társfinanszírozásával a városközpontban egy új, több sepsiszentgyörgyi kulturális intézményt magába fogadó kulturális központ épüljön. Ehhez a városi tanácsnak meg kellett szavazni, hogy a városi és a megyei önkormányzat társul a Sapientia Alapítvánnyal, ezt a határozatot viszont a prefektus megtámadta a bíróságon, végül is a hosszas peres folyamat végén az ő álláspontja győzött.

Közben a neves budapesti építész, a MÜPÁ-t is tervező Zoboki Gábor és csapata felmérte mindazon intézmények szükségletét, amelyek a központban kapnának helyet (Tamási Áron Színház, Cimborák Bábszínház, EMŰK, M-Studio, megyei könyvtár, de lenne még egy koncertterem is), és elkészített egy előzetes tanulmányt, hogyan lehetne egy épületben elhelyezni ezeket. Mindegyiknek lenne külön tere, de közös előterük gyakorlatilag a város téli főteréül szolgálna – mondta Antal.

Azonban a végleges tervek függnek attól is, megszerzi-e a város a szakszervezeti kultúrházat, mert ha igen, egy intézmény (a filharmonikusok koncertterme) a központból átkerülne abba, talán még a dohánygyárba is ki lehet helyezni valamelyiket, így csökkenne a központban a beépített terület. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.