Felhívás!

Lebontanak egy régi faházat

Lebontanak egy régi faházat Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy önkormányzata is részt vesz a Környezetvédelmi Alap által elindított roncsautó-programban, egy régi, kiszolgált autót cserélnének le egy új, kevésbé szennyezőre. Az erre vonatkozó határozatot legutóbbi ülésén fogadta el a helyi tanács.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester elmondta, a környezetvédelmi minisztérium újra meghirdette a roncsautó-programot a Környezetvédelmi Alapon belül. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat egy tizenhárom éves Renault Megane lecserélésére pályázna, amiért, ha jóváhagyják a kérést, egy 6500 lejes értékjegy jár. Ezt egy új gépkocsi felvásárlására lehet majd felhasználni, és az árkülönbséget a helyi költségvetésből fedezik.

Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete ugyanakkor jóváhagyta egy Palló utcai ingatlan üzemen kívül helyezését is. Tóth-Birtan elmondta, az önkormányzat tulajdonában lévő régi faházba az évek során számtalan roma család költözött be „törvényesen, illetve törvénytelenül”. „Egy olyan góc a központhoz közel, amely nem válik becsületére a városunknak. Sikerült az illető családoknak tömbházlakásokat kiutalni, és ezt az épületet, mivel statikai szempontból veszélyes, lebontásra javasoljuk” – közölte az alpolgármester. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.