Felhívás!

Lassan halad a munka

Lassan halad a munka Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön a Református Kollégium óvodájaként működő Kőrösi Csoma Sándor utcai napközi azért szorult átépítésre és felújításra, mert az egykori lakóház nem felelt meg a három óvodai csoport foglalkoztatásának, például egyik szobája átjárós volt. Hol tart a munkálat? – érdeklődtünk az illetékesektől.

– Nagyon vontatottan haladnak, tulajdonképpen már tavaly be lehetett volna fejezni a felújítást – mondta az átépítést megtervező Planshow cég vezetője, Zsigmond Pál építész.

– Hozzáépíttettünk egy multifunkcionális termet, ahol egyes foglalkozásokat is meg lehet tartani, illetve elől egy fedett tornác és a beltérben egy nagy előtér lesz, ahol a gyermekeket majd fel lehet öltöztetni. Használhatóvá tesszük a pincét is, új játszótere is lesz az óvodának, és az udvaron egy kis tároló is helyet kap – magyarázta.

Már 2018-ban elkészült az uniós pályázathoz a megvalósíthatósági tanulmány, a kivitelezést tavaly kezdte el egy Maros megyei cég, amelyiknek a munkája viszont sok kívánnivalót hagy maga után. A terv előírásait sem tartja be a cégvezető, mutatott rá az építész, ez történt például a padló rétegezésénél. Mikor leállították, és kérték, hogy csinálja újra, külső szakembertől kért műszaki véleményt, hogy igazolja, ő helyesen járt el.

A gyermekek tavaly márciusban átköltöztek a szomszédos volt irodaházba, az Arcon cég egykori székhelyére, amíg a több mint másfél millió lej (+ áfa) értékű felújítást befejezi a kivitelező. Itt tulajdonképpen nagyon jól megvannak, fogalmazott Berekméri Annamária igazgatónő, de mégiscsak jobb lenne birtokon belül. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.