Hirdetés
Hirdetés

Labirintus, nem csak gyerekeknek

Labirintus, nem csak gyerekeknek Kovászna megye

Új játszóház nyílt Sepsiszentgyörgyön, a cél pedig egy olyan tér kialakítása, ahol a gyerekek és szülők egyaránt jól érzik magukat. A napi programok mellett különböző rendezvényekkel is várják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

A Labirintus célja a sepsiszentgyörgyi szülői közösség összekovácsolása, valamint olyan programok kialakítása, melyben minden gyerek megtalálja a számára megfelelő tevékenységet – mondta Claudia Epure, tulajdonos. A játszóházat önerőből és európai uniós projektek által valósították meg, a gyerekek és fiatalok intellektuális, szociális és érzelmi fejlődésére fektetik a hangsúlyt, de támogatják a szülőket is abban, hogy közösséggé kovácsolódjanak Kovászna megyében. Az alapvető cél mellett, hogy míg a szülő kávézik, a gyerek játszik, más terveket is megfogalmaztak a működtetők. Tematikus napokat tartanának kézműves tevékenységekkel, születésnapok vagy más rendezvények lebonyolítását vállalják, ezeket is különböző témákra építve, a gyerekek igényei szerint.

Mindezek mellett fontosnak tartjuk, hogy a román és magyar közösség, főleg a gyerekek közelebb kerüljenek egymáshoz, megtanulják egymás nyelvét és közösen játsszanak, épp ezért olyan rendezvényeket is szervezünk majd, ahol játékosan tanulhatnak, együtt lehetnek a különböző nyelvet beszélő gyerekek – mondta a tulajdonos.

Ugyanakkor, képzéseket is szerveznének, elsősorban a szülőknek, olyan felkészítőket, ahol elsajátíthatják a különböző gyereknevelési technikákat, megbeszélhetik nehézségeiket, vagy éppen örömeiket. Újdonságként, bevezetnék a gyerekmegőrzést is, hogy amíg a szülő bevásárol vagy más dolga akad, kellemes, barátságos helyen hagyhassa gyermekét, felügyelet mellett 1-2 órára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások