Felhívás!

Kutyástól eladott telkek

Kutyástól eladott telkek Kovászna megye

A koronavírus-járvány miatt bezárt iskolák, óvodák, a szépmezői kutyamenhely életére, hétköznapjaira is kihatottak: ennek következtében jelentős ételmennyiségtől esett el a menhely.

A szépmezői kutyamenhely már előkészült a téli időszakra. Viszont a megyeszékhelyi tanintézmények online oktatásra való áttérése átvágta számításaikat, ugyanis ennek következtében a menhely kutyái elestek az addig iskolákból, óvodákból összegyűjthető ételmaradékoktól.

Jelenleg más partnerekkel zajlanak egyeztetések, a menhely vezetői szerint nem lesznek komolyabb gondok az élelmezés terén, továbbá a télen olyan fontos szalmát is beszerezték már, száraz helyen tárolják.

A menhelyen napi szinten adnak örökbe kutyát, bár folyton ürülnek a ketrecek, az új lakók is gyarapodnak. Jelenleg 154 eb vár gazdira: csupán októberben 17 felnőtt kutyát fogtak be a menhely alkalmazottai.

Megtudtuk, olyan kutyatartók is akadnak mifelénk, akik a városszéli területüket, földdarabjukat a házőrzővel együtt adják el. Az új „gazdi” viszont nem mindig bánik jól az ebekkel, ezek – ha szerencsésebbek – megszöknek, ezért is gyarapodik a kóbor ebek száma Sepsiszentgyörgyön (ilyen esettel évente 1–2 alkalommal találkoznak a menhely munkatársai).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások