Felhívás!

Kutyák az óvodába, iskolába

Kutyák az óvodába, iskolába Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Amy állatvédő egyesület már több éve kezdeményezte, és vállalta is, hogy tanintézményekbe ellátogatva, utcáról megmentett kutyák segítségével hívják fel a figyelmet a kóbor állatok jelenségére, ébresztenek empátiát a kicsikben. A járványhelyzet miatt sajnos megszakadt ez a folyamat, ám nemrég újraindult a látogatás.

Póra Kinga, az Amy elnöke elmondta, a járvány miatt elmaradtak az előre betervezett látogatások is, ám nemrég a megyeszékhelyi Csipike napközi otthonból értesítették az egyesületet, hogy a kicsik kóbor állatoknak gyűjtöttek, vásároltak élelmet, illetve rajzoltak is a négylábúaknak.

– A gyerekekre gondolva felajánlottam, hogy az adományok átvételére magunkkal vihetünk két megmentett kutyát is, mégiscsak más élménnyel maradnak az apróságok, ha az állatokat is látják, akiknek gyűjtöttek, rajzoltak. Megkértem Igyártó Nándort, tartson velem egy általa megmentett kutyával is. Ezt követően a „kicsi” Mikóból is jelezték, hogy gyűjtést szerveztek, ide is ellátogattunk. Nagyon örvendünk ezeknek a találkozásoknak, hiszen a megmentett kutyáknak, macskáknak ez nagy segítség, ugyanakkor a fiatalok körében is felhívhatjuk a figyelmet a kóbor állatok jelenségére. Ha a pedagógusok szeretnének minket elhívni az iskolába, óvodába, akkor ezt megtehetik az Amy egyesület Facebook-oldalán jelezve, de a 0721.384.068-as telefonszámon is – magyarázta Póra.

Igyártó Nándor gidófalvi állatvédő elmondta, nagyon jó kapcsolatot ápol az Amy egyesülettel, így szívesen tett eleget a felkérésnek.
– Egy elgázolt, általam lassan 1 éve befogadott kutyával, Hofival mentem a tanintézményekbe. Hofi gyermekbarát, teljesen megbízom benne, ugyanakkor nagy segítségemre van akkor is, ha kiskutyákat mentek, hiszen akár egy tábornok, úgy teremt rendet, és remek „nevelő” is egyben – részletezte Igyártó. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások