Felhívás!

Kutya-örökbefogadások

Kutya-örökbefogadások Kovászna megye

Továbbra is a vidékiek fogadják örökbe a legtöbb kutyát a szépmezői kutyamenhelyről – derült ki érdeklődésünkre. Azt is megtudtuk, hogy a napokban egy rókát is befogtak a menhely munkatársai, illetve az Őrkő negyedből kétheti rendszerességgel, folyamatosan fognak be kutyákat.

Lakossági jelzésre szálltak ki a Szemerja negyedbeli stadion futópályájához, csapdát helyeztek ki, és szombaton sikeresen befogtak egy rókát. Az állatot kivitték a természetbe, és elengedték. Érdeklődésünkre, hogy mennyire hatékony ez a módszer, az illetékesek elmondták, hogy a törvény értelmében a vadon élő állatokat nem szabad fogságban tartani, egyedüli megoldás, hogy 15 kilométeres távolságra elviszik, és elengedik. A csapdát a továbbiakban is felállítják a helyszínen, hiszen itt több rókát is láttak meghúzódni.

A kutyák örökbefogadásával kapcsolatosan kiderült, hogy főképpen vidékről igénylik a nagyobb testű, házak őrzésére is alkalmas kutyákat: a járványügyi helyzet miatt pár hónapja ugyan megcsappant az örökbefogadók száma, de a napokban egyre nő, jobbak a számadatok.

A menhelyre számos kutya amúgy a megyeszékhelyi Őrkő negyedből érkezik, az itt élő közösség és a menhely alkalmazottai között kialakult egy hatékony együttműködés, így a kéthetente zajló befogásoknál az őrkőiek is jelen vannak, mutatják, hogy melyik eb agresszív, de olyan esetre is számos példa akad, amikor saját kutyájukról- netán frissen született kutyakölykökről mondanak le, vitetik el ezeket a menhely alkalmazottaival.

Az illetékesek szerint az együttműködésnek köszönhetően megértették a befogások célját, rájöttek, hogy egy kutya is elég egy udvaron belül, így könnyebben gondját tudják viselni az ebeknek. A kétheti akciók prioritása a nőstény kutyák befogása, így fékeznék a szaporodást a helyszínen. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.