Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kukában húzta meg magát egy sepsiszentgyörgyi hajléktalan

Kukában húzta meg magát egy sepsiszentgyörgyi hajléktalan Kovászna megye

Előbb az egyik gyűjtőpont belterében, majd egy nagyobb méretű fém konténerben keresett menedéket egy hajléktalan Sepsiszentgyörgyön – számolt be csütörtökön a TEGA köztisztasági vállalat sajtóirodája.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsiszentgyörgyön mindeddig ismeretlen helyzettel kapcsolatban Máthé László, a TEGA Rt. vezetője elmondta, tulajdonképpen ők sem tudják, hogy mit kell tenni ilyen helyzetben. Kiemelte, azért fordulnak a nyilvánossághoz, mert a helyzet már meghaladja őket, szociális problémáról van szó.

„Két oka van, hogy nagyobb nyilvánosságot akarunk a problémának. Az első, hogy nem szeretnénk, hogy valaki megrémüljön, amikor dobja el a szemetet és egy emberrel találja szembe magát, aki a kukában vagy a zárható hulladékgyűjtőben fekszik. Kétszer is találkoztak a kollégák az emberrel, aki sajnos súlyosan ittas volt. A második ok, amiért szeretném felhívni a lakók figyelmét, hogy az illetőt öntudatlan állapotban is találták meg a kollégáink. Remélem, nem történik ilyesmi, de ha rádobnak szemetet és a kukát kiürítik, anélkül, hogy észrevennék, hogy valaki tartózkodik benne, komoly gondot okozhat” – hívta fel a figyelmet az igazgató, hozzátéve, a szemeteskocsik présrendszerrel vanna ellátva, hogy a hulladék kisebb helyen is elférjen, ezért életveszélyes lehet, ha nem veszik észre, hogy egy ember van a szemét között.

Fotó: Tega Rt.

A TEGA Rt. azt javasolja, hogy ha valaki öntudatlan vagy magatehetetlen állapotú emberrel találkozik a kukákban vagy a szemétgyűjtőknél, értesítse a mentőket, hiszen különösen a hideg beálltával nem lehet tudni, hogy az illetőnek milyen problémája van.

Mivel az eset a Csíki-negyedben történt, a TEGA Rt. arra kéri a környéken lakókat, számoljanak annak a lehetőségével, hogy az illető a rendőrségi jelentés és ellenőrzés ellenére is felbukkanhat még a kukák környékén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások