Felhívás!

Közvagyonrongálás Kézdin

Közvagyonrongálás Kézdin Kovászna megye

Forró Béla, a kézdivásárhelyi Székely Kutya Klub elnöke a médián keresztül hívta fel a figyelmet annak a céhesvárosi gazdának az önkényességére, aki szándékosan megrongálta a kutyamenhely kerítését.

Forró elmondta: 2012-ben a Benji Állatvédő Egyesület, a Székely Kutya Klub, a Flagellum Dei MC, a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete, a Zöld Nap Egyesület, a New Fashion és Zarah Moden alkalmazottai, valamint civilek helyezték el az oszlopokat, és szerelték fel a drótkerítést topográfiai felmérés szerint.

– Megkeresett egy helyi gazda, és felszólított, hogy bontsuk el a kerítést, mert nem tudja megközelíteni az általa bérelt telket. Mondtam neki, mivel a menhely a polgármesteri hivatal tulajdona, értesítse őket, vigyék odébb a kerítést. Ehelyett múlt szerdán kidöntötte az oszlopokat – mondta Forró.
A gazda (akinek kilétét egyelőre nem fedi fel a nyilvánosság előtt) Kovács Etelének, a Benji Állatvédő Egyesület elnökének beismerte tettét, és azt ígérte: „majd a nyáron megjavítja, sőt még aszfaltot is önt, ha kérik”.

– Ha a polgármesteri hivatal részéről nem történik feljelentés, én magam jelentem fel az illetőt, mivel a közvagyonrongálás bűntény – szögezte le Forró, hozzátéve: a telket a kerítéstől függetlenül meg lehetett közelíteni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2017. május 10., 21:25
   ÉRTÉKELÉS: -3

   valamikor az a kerites jo helyre volt * e felepitve , mert nem hiszem hogy a mai gazdak kedvenc idotoltese a keritesek ledontese lenne, van nekik dolguk eleg.

 • User
  Dátum: 2017. május 13., 13:56
  ÉRTÉKELÉS: 7

  A nagymenő gazdákkal mindenhol gond van. Egyesek még közvetlen a patak partjára is építkeztek kőalappal, pedig ott egy jó széles sáv árvízvédelmi célból állami területnek számít. De jól teszik. az önkényes területfoglalásban senki sem bolygatja az ilyen juhos gazdákat és földesúrakat.