Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közösséget kovácsolnak

Közösséget kovácsolnak Kovászna megye

A fiatalok érdekeit szolgáló együttműködési megállapodást írt alá tegnap az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete és az Erdővidéki Ifjúsági Szövetség (EISZ) Baróton. A dokumentumot Tamás Sándor területi elnök, Váncza Tibor erdővidéki elnök, valamint Barót, Nagybacon, Vargyas, Bölön, Nagyajta és Bardoc fiatal képviselői látták el kézjegyükkel.

Hirdetés
Hirdetés

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke a fiatalokkal való találkozón néhány személyes tapasztalatát is megosztotta. Mint mondta, ő maga is plakátragasztással kezdte 1992-ben, padokat hordott a bálványosi szabadegyetemen, majd programokat szervezett. A sokszínű munka révén rengeteg tapasztalatra tett szert. Hozzátette: az elkövetkezőkben hasonló együttműködési megállapodást írnak alá Kézdiszéken, Sepsiszéken, Sepsiszentgyörgyön és Orbaiszéken egyaránt.

Tókos Szilárd, az EISZ képviselője elmondta, olyan hiánypótló szervezet alakul, amely magába tömöríti az erdővidéki községek fiataljait. A helyi igényre született EISZ lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy együtt haladva alkossanak, megszervezzék a térség kulturális, közösségi, sport- és ifjúsági életét. 

(RMDSZ-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 3., 18:59
    ÉRTÉKELÉS: 0

    „Tókos Szilárd, az EISZ képviselője elmondta, olyan hiánypótló szervezet alakul, amely magába tömöríti az erdővidéki községek fiataljait. A helyi igényre született EISZ lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy együtt haladva alkossanak, megszervezzék a térség kulturális, közösségi, sport- és ifjúsági életét.” – egy nagy lópikula. 1999-ben már megalakítottuk az ERISZ-t, tanácsosunk is volt a városi önkormányzatban. Azt kellett volna továbbvinni. Egyetlen „hibánk” volt, hogy nem akartunk minden áron az RMDSZ égisze alatt s annak akarata szerint cselekedni. Ennek ellenére az akkori baróti RMDSZ elnökkel, Incze István úrral még lehetett szót érteni. T.L.