Felhívás!

Közmunkára invitálnak

Közmunkára invitálnak Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyi olvasónk panaszolta el szerkesztőségünkben, hogy olvadás után jelentős mennyiségű szemetet hozott magával a Debren patak vize, ezt a mocskot nézik napok óta a városlakók.

„Séta közben – napok óta – undorodva nézem unokámmal a Debren patak medrében felhalmozódott mocskot. Főképpen műanyag palackok tornyosulnak kupacokban, de szép számban kandikálnak ki a mederből autógumik, táskák, rongyok, különféle beazonosíthatatlan hulladékok. Szeretnénk megtudni, a városvezetés kitakaríttatja-e, vagy közmunkázzunk mi, a patakmederhez közeli tömbházak lakói? Közterületen egyáltalán szabad-e rendet tenni? Mert az nevetséges lenne, ha a takarítás fejében még jól meg is büntetnének. Ebben az országban a jelentéktelen ügyekben túlbuzgó hatóságokkal akár ez is elképzelhető” – háborgott az idős férfi.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok érdeklődésünkre megnyugtatott, nem bírságolják a közmunkát, mi több, szorgalmazzák azt. „A Debren patakot évente egyszer takarítjuk, kaszáljuk a gyomot. Egyelőre ez nincs tervben. Jelen pillanatban az utakat, utcákat takarítjuk a téli kosztól. Sajnos, sok mocskot hoz le a víz: fennebb eldobják, és a vízzel leúszik a szemét” – magyarázta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 16., 8:28
  ÉRTÉKELÉS: 22

  A sok ingyenélővel nem lehet kitakaríttatni? Elvárnák hogy az adófizető miután gürcölt 8-10 órát hogy megteremtse az ingyenélők juttatásait még menjen el közmunkára is? Nem sül le a bőr a képükről? Annyi szociális segélyen elő van hogy ha mindenik csak egy szemetet venne fel akkor is megtisztulna a meder. Rakják oda őket hogy legalább érezzék hogy a pénz nem jár ingyen.

 • User
  Dátum: 2017. március 16., 12:57
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nem szegyellik magukat? A sok cigany miert kapja a “szocsit”? Tegyek oda oket takaritani, nem eleg, hogy kikeressuk az ok juttatasaikat is? Ingyenelo, eloskodo banda!