Felhívás!

Kozma István: a CSTIT Oltean Csongort támogatja a MIÉRT élére

A csíkszentsimoni polgármesteri hivatalban találkozott a Csík Terület Ifjúsági Tanács (CSTIT) elnökségével Oltean Csongor MIÉRT elnökjelölt. A megbeszélésen a múlt évben mandátumot nyert fiatal önkormányzati képviselők továbbképzésének a szükségességéről beszéltek a jelenlévők.

 

Oltean Csongor elnökjelölt hangsúlyozta: „az RMDSZ-el való partnerségünknek köszönhetően 12 fiatal polgármester, 4 megyei tanács alelnök és több mint 300 tanácsos képviselheti a MIÉRT-et és a fiatalok érdekeit a helyi és megyei önkormányzatokban. A sikeres önkormányzati tevékenység érdekében egy Önkormányzati kisokost is kidolgozott a múlt évben a MIÉRT. A CSTIT kiváló példája annak, hogy a fiatalok a civil szervezetekben végzett munkájukat hogyan tudják az önkormányzatokban kamatoztatni, hisz a 2016-os választásokat követően felelősségteljes feladatokat látnak el.”

A fiatal csíkszentsimoni polgármester, Kozma István, a Csík Terület Ifjúsági Tanács elnöke szerint: „felkészült fiatalokra van szükség az önkormányzatokban. A tapasztalat szerzésre kiváló lehetőséget nyújt az ifjúsági szféra, az abban végzett munka. Nem nézhetjük tétlenül, hogy hová alakul az ifjúság, a közösségünk jövője. Tennünk kell érte, nekünk kell kiépítenünk és irányítanunk az utunkat. Ebben a folyamatban pedig a jó együttműködés, a hatékony munka és az eredményesség segít előbbre minket. Éppen ezért a Csík Terület Ifjúsági Tanács támogatja Oltean Csongort a MIÉRT élére.”

A találkozón egyezség született arról, hogy a májusban Krasznán megszervezett önkormányzati konferencia sikerére építkezve további tematikus képzésekre van szükség a fiatal önkormányzatisok számára, hiszen a MIÉRT-nek óriási a felelőssége ebben a tekintetben is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.