Felhívás!

Közkutak jelentősége

Közkutak jelentősége Kovászna megye

A hétvégén csőtörés okozott gondot a baróti vízellátásban. Mindamellett, hogy az eset hétvégén, szombaton történt, amikor a háztartásoknak a legnagyobb szükségük van a vízre, kiderült, hogy az ilyenkor hiánypótló közkutak közül sem mindegyik használható.

Baróton a Bányász, illetve a December 1. utcák környékén négy ilyen közkút található, melyeket még a hetvenes évek elején létesítettek. A város tulajdonában levő kutak közül egyet egy magánszemély bekerített, egy másiknál pedig elszakadt láncot találtunk, mint később megtudtuk, a veder is hiányzik onnan, a kút szomszédságában lakó személy azt mondta, azért vette le, mert a kút elapadt, nincs víz benne. Úgy értesültünk, egy másik kútban sincs víz, egyedül csak a Bányász utcai közkút használható jelenleg, ahol igencsak sokan torlódtak szombaton.

Ezeket a gondokat jeleztük a város alpolgármesterének, aki megígérte, utánanéz a kutak állapotának. A szombati vízellátásbeli szünetet egyébként meglehetősen ingerülten fogadták Barót lakói, számos negatív kommenttel a polgármester erre vonatkozó értesítése alatt, de mint az alpolgármester is megjegyezte, csőtörés jobb helyeken is előfordul, hála viszont a vízmûvesek munkájának, szombat estére már ismét volt vezetékes víz a városban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.