Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közelebb a megoldáshoz

Lassan rendeződni látszik a szépmezői Molnár család sorsa, amelyben az édesanya a harmadik gyermek megszületése után, az édesapa pedig idén januárban, balesetben halt meg, árván hagyva három gyermeket.

Hirdetés
Hirdetés

Miután a civil szervezetek gyorsan és hatékonyan kezelték a válsághelyzetet, az édesapa eltemettetésében is segítettek, a Kovászna Megyei Vöröskereszt kérésére a sepsiszentgyörgyi városi tanács is kiutalt számukra egy szociális lakást.

A pénteki tanácsülésen jóváhagyták egy a Jövő utcai tömbházban levő, 14 négyzetméteres lakrész átadását három évig a Vöröskereszt kezelésébe, de célzottan a szépmezői család javára. Jelenleg az árvák egy áram nélküli bérlakásban laknak, de szükséges lenne beköltözniük a városba, mert így jobban tudnának figyelni rájuk azok, akiknek gondjára vannak bízva. Közülük a legnagyobb, a 20 éves fiú hamarosan munkába áll, és az anyuka testvérével együtt látná el a 7 éves öccse és 16 éves húga gyámságát.

Hirdetés
Hirdetés

Mint Papp Adolf, a segélyszervezet vezetője elmondta, munkatársaik ezután egy jól bevált procedúra alapján felmérik a családtagok helyzetét, felelősségeit, kötelességeit, terveit, és arra alkalmaznak egy cselekvési tervet. Foglalkoznak az iskoláztatási problémákkal, a rezsiköltségek fizetésének követésével is.

A városi tanács ugyancsak a pénteki ülésen hagyta jóvá egy másik, a jövőben szociális (szükség)lakásként működő kétszobás lakrész megvásárlását a Csíki negyedben, a Romulus Cioflec utcában. A 39 négyzetméteres lakást szabadpiaci áron, 27 ezer euróért sikerült megszerezni az önkormányzatnak, amelynek a jövőben szándékában áll hasonló módon és célra további lakásokat is felvásárolni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük