Közel négymillió lej sportra

Közel négymillió lej sportra Kovászna megye

Kovászna Megye Tanácsa szeptemberi soros ülésén többek között sportklubok támogatásáról döntött. Elfogadták a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klub (100 ezer lej) és a kézdivásárhelyi Bikák Jégkorong Sportklub Egyesület (60 ezer lej) pályázatát, amelyben versenyeken való részvételre és utánpótlás nevelésre kértek támogatást.

– Kovászna Megye Tanácsa idén közel négymillió lejt fordít a verseny- és a tömegsportok támogatására. Fontosnak tartjuk, hogy mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek legyen lehetőségük szervezett keretek között sportolni, versenyeken részt venni – ismertette Tamás Sándor tanácselnök.

Az önkormányzat ezenfelül 200 ezer lejes keretet hagyott jóvá további sportegyesületek tevékenységének támogatására.

A tanácsülésen jóváhagyták az egykori uzonkai pionírtábor átadását Bacon község önkormányzatának, ugyanis az alatta levő területet egy része eleve a községé volt. A helyi tanács és a közbirtokosság a terület jogi helyzetének tisztázását követően szeretné felújítani és modern szabadidőközpontként működtetni. A megyei tanácsosok megszavazták a Kovászna Megyei Út és Híd RT. költségvetés-módosításának tervezetét, ugyanakkor elfogadták, hogy Ivașcu Marius-Daniel megbízott rendőrparancsnok tagja legyen a Kovászna Megyei Területi Közrendészeti Hatóságnak.

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.