Felhívás!

Közel kétezren szavaztak

Közel kétezren szavaztak Kovászna megye

A 2022-es Com’ON Sepsi program online szavazása augusztus 1-jén, éjfélkor ért véget. A sepsiszentgyörgyiek magas részvételi arányt mutattak a szavazáson, a 46 beérkező kezdeményezés közül a szavazataik alapján összesen 30 kezdeményezés részesül pénzjutalomban.

A program 2021-es kiadásán összesen 660 résztvevő szavazott, míg idén 1831 személy vett részt a szavazásban, összesen 5371 szavazatot leadva a beérkező kezdeményezésekre. A szervezők külön díjazták a kiskorúakból álló csapatokat. Az általuk beérkező 8 kezdeményezésből idén három nyert támogatást külön kategóriában, négy a nyílt versenyben. Az idei évben egy hátrányos helyzetű csapatot díjaztak.
A szavazás néhol meglehetősen szoros volt, ami az ötletek kreativitásának és különlegességének tudható be, ennek köszönhetően számos egyedi esemény vár a sepsiszentgyörgyi lakosságra. A nyertes programok között szerepel autósmozi, önvédelmi képzés, elsősegélyképzés, szabadtéri esemény a Bodok Szálló tetején, városi kertészkedés, színházi előadás, bicikliverseny és még sok más tevékenység. A nyertes kezdeményezések teljes listája elérhető a www.comonsepsi.ro honlapon. A 30 támogatott ötletet 2022. november 30-ig kell megvalósítaniuk a nyerteseknek, ezeknek pedig nyitottnak és ingyenesnek kell lenniük a Sepsiszentgyörgy lakossága számára. A támogatásban nem részesülő kezdeményezések várólistára kerülnek, és a nyertes csapatok visszalépése esetében lehetőséget kapnak a megvalósításra.

A Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi program negyedik kiadása a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint a Pont Csoport és Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának partnerségében kerül újra megszervezésre, további támogatója a Román Kereskedelmi Bank (BCR).

Fotó: depositphotos.com

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.