Hirdetés
Hirdetés

Közel félmillió lejt nyert a nagyajtai családapa

Közel félmillió lejt nyert a nagyajtai családapa Kovászna megye

Úgy tűnik, az erdővidékiek valamilyen szerencsés csillagzatba léptek, hiszen év elején a baróti lottóirodánál valaki egy 213 ezer lejt érő szelvényt töltött ki, múlt héten, február 20-án Nagyajtán Cimpoier István pedig videolottón ráduplázott erre a nyereményre. Egészen pontosan 453.056 lejjel és 70 banival lett gazdagabb egy röpke szempillantás alatt a falu központi vendéglőjében található játékgép mellett.

Hirdetés
Hirdetés

A 37 éves, kétgyermekes családapa sosem gondolta volna, hogy ilyen szerencse őt is érheti: feleségével, hétéves lányával, valamint 3 éves kisfiával igen szerény körülmények között, házbérben él Nagyajtán. Mint mondta, nem szenvedélye a játékgépezés, ha néha játszott, az semmiképp sem ment családja anyagi körülményeinek rovására. Most is szerencsét próbálni tért be a vendéglőbe, 25 lejjel kezdett játszani, aztán – ahogy ő fogalmazott – „a gép jól adott”, nyert 150 lejt, amit visszarakott, és ismét nyert 150 lejt.

Ebből kifolyólag úgy döntött, emeli a tétet, magyarázata szerint a nyeremény összege ugyanis függ a megjátszott összeg nagyságától – minél többet kockáztat az ember, annál többet lehet nyerni, mint általában mindenhol. Így már 250 lejt kockáztatott, és aztán egyszerűen földbe gyökerezett a lába, amikor a gép kijelzőjén megjelent, hogy megütötte a Platinum Jackpotot, 453.056 lej értékben.

István úgy tudja, egy megyében havonta egyszer lehet ilyen nagy nyereményre szert tenni ezeken a játékgépeken, melyeket egyébként az Országos Lottótársaság üzemeltet, s melyek egy zárt hálózat keretében működnek. Az elérhető nyeremények nyilván a bevételekkel vannak összefüggésben. Már Bölönben és más helyeken is próbálta a gépeket, nem gondolta volna, hogy éppen az egyik nagyajtai adja ki az e havi jackpotot.

A nagy összegű nyereménye ellenére István nem látja túl rózsaszínben a világot. Azt mondja, Nagyajtán született, ott akar ezek után is élni, munkahelyéről sem kíván lemondani. A pénzből elsősorban egy házat szeretne vásárolni a faluban, hogy ne kelljen többé bért fizetnie, valamennyit gyermekeinek is félretenne. A nagyajtai vendéglőben, melyben a játékgép üzemel, a tulajdonos Bartha Réka érdeklődésünkre elmondta, maga is örvend, hogy éppen náluk mutatta meg arcát Fortuna.

Hangsúlyozta, ezúttal olyan családot fogadott kegyeibe, melynek valóban szüksége volt a pénzre. „Magam is beszéltem a nyertessel, szeretném támogatni abban, hogy haszonnal, a családja javára költse el a pénzt” – mondta. Mindketten egyetértettünk abban, hogy sok pénzt is el lehet költeni hamar, de ugyanakkor egy ekkora összeggel már végérvényesen változtathat addigi nehéz életvitelén az ember. Ha okosan gondolkodik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások