Felhívás!

Közel a kis- és nagy érettségi

Közel a kis- és nagy érettségi Kovászna megye

A nyolcadikosok képességvizsgájára és az érettségire vonatkozóan tájékoztatja az érintetteket és érdeklődőket a Kovászna megyei tanfelügyelőség múlt heti közleményében, amelyből azt is megtudhatjuk, megyeszerte a gimnazisták 53 vizsgaközpontban, a végzősök 17 középiskolában fognak vizsgázni.

A képességvizsga a következő ütemterv szerint zajlik: a nyolcadikosok június 2–5-e között iratkoznak vizsgára, 15-én írják meg a román, 17-én a matematika, 18-án a magyar dolgozatot. Az előzetes eredményeket 22-én teszik közzé, az óvásokat 22–23-án fogadják, 23. és 26-a között a végleges eredményeket is megtudhatják az érintettek.

Az érettségi vizsgára július 3-a és 10-e között fogadják az iratkozásokat, 11-től 17-ig az elmaradt szóbelik, illetve a nyelv- és digitális kompetenciavizsgák jegyeit és minősítéseit állapítják meg különleges módszertan alapján, majd a diákok 22-én románból írásbeliznek, 23-án anyanyelvből, 24-én a szaknak megfelelő kötelező, majd 25-én a választott tantárgyból. Előzetes eredményeket 30-án hirdetnek, másnap és július 1-jén fogadják az óvásokat, majd július 5-én függesztik ki az iskolák a végleges jegyeket, eredményeket.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 2., 9:36
    ÉRTÉKELÉS: 1

    18.- utolsó vizsga, 26.- eredményhirdetés. 25. utolsó vizsga- július 5. eredményhirdetés. Kommentelő úgy érti hogy előre meghirdetik az eredményt. Hm. Érdekes.A karantén hatásait még sok ideig fogják kutatni a doktorok.