Felhívás!

Közel 950 Kovászna megyei diák venne részt a pótlóórákon

Közel 950 Kovászna megyei diák venne részt a pótlóórákon Kovászna megye

Mintegy 950 Kovászna megyei diák tett le kérést arra vonatkozóan, hogy részt vehessen az online oktatás során elmaradt tananyag bepótlását célzó felzárkóztató órákon – közölte a megyei tanfelügyelőség.

Eddig a megye 59 oktatási intézménye iratkozott fel a programra, és összesen 945 részvételi kérelem érkezett a diákok részéről, közülük 421 elemi osztályos, 524 pedig gimnáziumi tanuló.

A legnagyobb érdeklődés a negyedik (96 diák), illetve a nyolcadik (276 diák) osztályos tanulók körében tapasztalható.

Kiss Imre főtanfelügyelő elmondta, a tanügyminisztérium meghosszabbítja az Iskola az iskola után nevű felzárkóztató programra való jelentkezés határidejét, a diákok folyamatosan iratkozhatnak, a csoportok összetételét és számát havonta frissítik majd.

A főtanfelügyelő közölte, jelen pillanatban a pótlóórák előkészítésén dolgoznak, hogy jövő hétfőtől elkezdődhessen az oktatási tevékenység.

“A program megszervezése az oktatási intézmények szintjén fog történni, így az iskolánként különbözni fog. A Kovászna megyei tanfelügyelőség egy e célból létrehozott bizottsága fogja nyomon követni a program megfelelő megszervezését és lebonyolítását” – tette hozzá Kiss Imre.

A tanügyminisztérium 12 fős csoportok létrehozását javasolja, illetve azt, hogy minden diák havonta 20 felzárkóztató órán vegyen részt.

A programot azon diákok számára dolgozták ki akik:

  • nem tudtak részt venni az online órákon;
  • megbuktak első félévben, vagy nem tudták őket lezárni legalább egy tantárgyból;
  • az első félévi tanulmányi eredményeik, vagy a második félév eleji tudásszintfelmérő eredményei alapján szükségük van rá.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások