Felhívás!

Kovásznai kilátások

A turisztikai cégeknek adott támogatás gyakorlatilag tiszta veszteség a városnak, de ezt be kell vállalni – mondta el Gyerő József. A kovásznai polgármester szerint ezekben a zavaros időkben „vannak ennél nagyobb gondok is”.

Természetesen meg fogják szavazni azt a törvény által megengedett lehetőséget, hogy a szükségállapot két hónapos periódusára elengedjék a szállodák, vendéglők, más turisztikai egységek ingatlanadójának felét, jóllehet ez komoly „lyukat” eredményez a helyi költségvetésben – mondta el egy múlt heti szakkonferencián a Gyerő József. A kovásznai polgármester hozzátette: ez a kisebbik baj; a nagyobb gond az, hogy elindított programokat egyszerűen „elfelejtettek”.

– Az egyik legnagyobb gond az a kormány által 2018-ban kezdeményezett program, amely szerint a fürdőtelepüléseken kiemelt infrastrukturális beruházásokat valósítanának meg. Ehhez kapcsolódva számos cég, de az önkormányzat is nem egy esetben kölcsönből készíttetett megvalósíthatósági tanulmányokat, terveket, azokat benyújtotta, és azóta se hang, se kép. Közben változások voltak a kormányban, ezek a tervek ott hevernek a fiókban, és senkinek fogalma sincs arról, mi fog történni. Nem mondják, hogy elfogadták, de azt sem, hogy elutasították, nem felel meg vagy hibás. Mindenki hallgat. A magam részéről nem lennék meglepve, ha maholnap megjelenne a számvevőszék, és számon kérné tőlünk, hogy miért költöttünk közpénzt olyan projektekre, amelyeket nem valósítottunk meg – magyarázta a polgármester.

Az elöljáró szerint ettől még „mennek előre”. Kitűzött céljaik között szerepel egy nyári bobpálya kialakítása a kisebbik sípályán, és nem mondtak le arról sem, hogy újraépítsék a nemrég visszavásárolt technikatörténeti ritkaságot, a kommandói siklót.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.