Felhívás!

Kovászna megyében 29-en kaptak soron kívül oltást

Kovászna megyében 29-en kaptak soron kívül oltást Kovászna megye

Kovászna megyében 29 személynek adtak be vakcinát anélkül, hogy jogosultak lettek volna rá az oltáskampány adott szakaszában – derül ki az egészségügyi minisztérium által a Recorder.ro-nak szolgáltatott adatokból.

A megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője, Ágoston László a Covasnamedia megkeresésére elmondta, ezekben az esetekben el akarták kerülni, hogy kárba menjenek a nap végén megmaradt oltások. Az oltáskampány kezdete óta összesen 54 adag vakcinát kellett eldobni a megyében.

A Recorder által közölt információk alapján a legtöbb soron kívüli beoltás január 22-én, illetve február 12-én történt a sepsiszentgyörgyi, Dália utcai oltóközpontban, mindkét napon három-három olyan személyt oltottak be, akik csak az oltáskampány harmadik szakaszában lettek volna erre jogosultak.

Hasonló eset fordult elő a kovásznai szívkórházban berendezett oltópontnál is, ahol január 24-én két olyan személy kapott vakcinát, akiknek csak a harmadik szakaszban kellett volna.

Az oltáskampány kezdete óta a legtöbb soron kívüli beoltás – összesen kilenc – a fentebb említett, Dália utcai oltóközpontban történt. A kézdivásárhelyi sportcsarnokban kialakított oltópontnál nyolc, a kovásznai szívkórházban öt, a sepsiszentgyörgyi megyei kórházban öt, a kézdivásárhelyi kórházban két ilyen eset fordult elő.

Országos szinten több mint hétezren kaptak soron kívül, az országos oltási stratégia szabályait megsértve koronavírus elleni oltást, köztük a nemzetbiztonsági és igazságszolgáltatási intézmények több mint ötszáz alkalmazottja.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 13., 15:17
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Lehet tudni, hogy kik ezek a szemelyek es milyen lepesek tortentek a felelosok megbunteteseert? Mas orszagokban ezert nyilvanos (virtualis) megkovezesek, visszalepesek, bocsanatkeresek tortennek, remelem itt is kovetelik az emberek a korrupciomentes oltasi sorrend betartasat.

   • User
    Dátum: 2021. március 14., 11:39
    ÉRTÉKELÉS: 11

    Ahogy ertesitettek a soron kivuli szemelyt, hogy van megmaradt oltoanyag, ugy lehet ertesiteni egy oltasra varo idos vagy beteg embert is. Kis varosokrol van szo, 10 perc alatt barki az oltaskozponthoz er, meg ha idos szemelyrol is van szo. A megmaradt oltoanyag csak egy jo kifogas, amire lehet hivatkozni, de a valosag, hogy mindig vannak kivetelezettek es ezzel mindenki tisztaban van.

    • User
     Dátum: 2021. március 14., 21:35
     ÉRTÉKELÉS: 3

     Honnan tudják melyik idős vár rá, ha nincs várolista? Lehet a város kicsi, de engem pl behívtak egy nappal hamarabb, mert sok feliratkozott kiesett covid miatt és örvendtek, hogy mentem, mert nem sokan vállalták, hogy este 7kor pattanak és mennek. Ha ilyenkor nem jön senki, akkor szerintem rendben van, ha ismerőst vagy rokont hív az élőkészitett, de fel nem használt adagra. A baj nem ott van, ahol 29 ember kapott pluszba 3 hónap alatt, hanem ahol naponta tízessével oltottak fel nem iratkozott embereket. Ott nem lehet a megmaradt adagokra fogni, erről szól a Recorded tényfeltárása is.

 • User
  Dátum: 2021. március 14., 23:17
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Két napja amikor a kézdivásárhelyi oltóközpontban várakoztam a soromra, szemtanúja voltam, hogy az adott időpontra egy egész család nem jelent meg. Telefont nem vették fel a szolgálatos doktornő és asszisztensek többszöri próbálkozása után sem, természetesen nem szóltak oda, hogy nem fognak megjelenni. Ilyen esetben is az illetékes egészségügyi szervek a hibásak vagy picit magunkba is nézhetnénk tisztelt hozzászólók? Természetesen, hogy a pótlistát kell ilyen esetben igénybe venni, nem hívogathatnak kedvük szerint bárkit, mert akkor azért marasztalnák el. Olyan döntés nem tud születni amely mindenki számára megfelelő,de legegyszerűbb a bíráskodás.