Felhívás!

Kovászna megye metropolisz övezetei. Ide nem kell nyilatkozat

Kovászna megye metropolisz övezetei. Ide nem kell nyilatkozat Kovászna megye

Metropolisz övezetnek minősül a municípiumok és azok 30 kilométeres vonzáskörzete, anélkül hogy az meghaladná a megyehatárt – tájékoztat a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság, a belügyminisztérium által továbbított pontosítás nyomán.

Eszerint megyénkben, saját felelősségre kitöltött nyilatkozat és munkáltatói igazolás nélkül lehet közlekedni Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely 30 kilométeres körzetében, a megye határain belül.

A belügyminisztérium a vészhelyzet kihirdetése után egy héttel végre pontosította, hogy mi számít metropolisz övezetnek, illetve hová nem kell nyilatkozatot vinnünk magunkkal.

„Kovászna megye esetében a szabályt két településen – Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely – fogják alkalmazni, illetve a tőlük 30 km-es körzetben” – mondta pénteken Radu Stroe, a rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tehát a két várostól legfeljebb 30 kilométerre fekvő településekre való utazáskor nem szükséges nyilatkozatot kitölteni, amennyiben nem hagyjuk el a megye területét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. május 23., 7:56
   ÉRTÉKELÉS: 0

   A perimetru kerületet jelent, így csak így értelmezhető, hogy a municipium határtól meg 30km-es körzetben nem kell. A minisztérium közleményében már nem is a perimetru szerepel, sőt a Kovászna megyeiSunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”.

  • User
   Dátum: 2020. május 23., 7:28
   ÉRTÉKELÉS: 2

   A perimetru kerületet jelent, így csak így értelmezhető, hogy a municipium határtól meg 30km-es körzetben nem kell. A minisztérium közleményében már nem is a perimetru szerepel, sőt a Kovászna megyei közleményben a “rază”, vagyis 30km-es sugár van.
   “Sunt considerate zone metropolitane […] respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile”.
   Illetve
   “Deci, practic în județul Covasna se aplică în două cazuri: pentru municipiile Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, 30 km ca rază în jurul celor două oraşe. În localitățile din raza aceea, pentru deplasare nu este necesară declarația, pentru că nu sunt impuse restricții de circulație conform HG”, a explicat pentru We Radio, purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, subinspector Radu Stroe.

 • User
  Dátum: 2020. május 23., 8:44
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Sok idióta mar ők sem tudják hogy értelmezzék a törvényt. Egy táblágiu másképp értelmezi és csinal annyi büntetést hogy két honapik lessz mit tárgyaljon a törvényszék. Ez kell nekünk demokrácia