Felhívás!

Korszerűsítik a közvilágítást

Korszerűsítik a közvilágítást Kovászna megye

A takarékosság és a fenntarthatóság jegyében idén is folytatódik a közvilágítás korszerűsítése a megyeszékhelyen. A rendszer hatékonyságának növelése és a működtetési költségek csökkentése mellett további cél az utcai világítás környezetbaráttá tétele.

A hivatalos adatok szerint mostanáig a 3075 utcai villanykörtéből 746-ot sikerült LED-es világítótestre cserélni, a közeljövőben pedig további 1334 égő kicserélését tervezik. Czimbalmos-Kozma Csaba városmenedzser lapunknak elmondta, a korszerűsítés egyrészt azokat az utcákat fogja érinteni, melyek megvilágítása a régi oszlopokon lévő hagyományos lámpatestekkel történik, másrészt azokat a központi utcákat, amelyeken a múlt század elejét idéző díszes oszlopok találhatók.

Többek között megújul az Építők útja, a József Attila, Palló, Templom, Kőrösi Csoma Sándor, Olt, Gróf Mikó Imre utcák, illetve a Kálvin- és Szabadság tér közvilágítása. A munkálatok eltérő mértékűek, lesz, ahol csupán a világítótesteket cserélik LED-es égőkre, máshol föld alá helyezik a vezetékeket és kicserélik az oszlopokat. 

Gocz Tibor

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. január 25., 23:29
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A kozpontba cserelik a lampakat es a varos tobbi reszen jarda sincs, nem lehet gyalog menni mert ki torod a bokad! Valamikor valaki be jarhatna es el meselhatne a polgarmester urnak is mert o csak aszfalton jar a rozsa negyedbe es nem tudja es ideje sincs bejarni mert kell menjen RMDSZ gyulesbe ahol nem csinalnak semmit csak megigerik, hogy 20 ev mulva majd neki fognak csinalni valamit.