Felhívás!

Korszerűsített közvilágítás

Korszerűsített közvilágítás Kovászna megye

Energiatakarékos közvilágításra tértek át Bardoc községben – tudtuk meg Kolumbán Sándor alpolgármestertől. Az elöljáró elmondta, a község minden településén megtörtént az átállás, a szükséges éjszakai fényt immár 60, illetve 30 wattos égők biztosítják a korábbi 72, illetve 125 wattos égők helyett.

A munkálatot egy kolozsvári cég végezte el, a kifizetését a község önerőből oldja meg. Korábban a község polgármestere, Balázsi Dénes azt mondta, számításai szerint akár évi 75 ezer lejt is megtakaríthatnak a korszerűsítés révén.

Ugyanakkor a községben más munkálatok is napirenden vannak. Ma veszik át a község új szennyvíztisztítóját, miközben Székelyszáldoboson új aknákat készítettek, hogy meghibásodás esetén a vezetékes vizet lehessen szakaszosan lezárni. Ugyanitt megjavítják az iskola udvarán található Jancsó-féle épület tetőzetét, s az alpolgármester azt is közölte, hogy az új tanévre a község iskoláihoz már javarészt sikerült biztosítani a szükséges tüzelőanyagot. Emellett a bardoci és az erdőfülei iskoláknál is végeztek kisebb belső javításokat, felújításokat, illetve tetőzetjavítást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.