Felhívás!

Kőröspatakon jó évnek ígérkezik az idei

Kőröspatakon jó évnek ígérkezik az idei Kovászna megye

Befejezni a korábban elkezdett munkálatokat, és újabbaknak nekifogni – ezt tűzte ki célként az idei évre Kisgyörgy Sándor sepsikőröspataki polgármester, akivel a projektek jelenlegi állapotáról beszélgettünk.

„Az elmúlt évi tevékenységünk nem volt annyira látványos, de rengeteg bürokratikus munkán vagyunk túl: pályázatokat adtunk le, telekönyveztettük az utcákat, különféle engedélyeket, jóváhagyásokat szereztünk be. Ezek az egyszerű ember számára láthatatlan dolgok, de az infrastrukturális fejlesztések megvalósításához elengedhetetlenek” – fogalmazott az elöljáró.

A folyamatban lévő munkálatok közül a legfontosabb a kőröspataki szennyvízhálózat kiépítésének befejezése. A versenytárgyalást 2020-ban egy Dâmbovița megyei cég nyerte meg, amelynek tavaly májusban kellett volna befejeznie a munkát, de a vállalt határidőt nem tudták tartani, így lassan egyéves késésben vannak. A határidő túllépése azért is problémát jelent, mert ettől függ a községközpont főutcájának számító 121A jelzésű megyei út korszerűsítési munkálatainak elkezdése.

Jól halad viszont az önkormányzat épületének rendbetétele. A vadonatúj óvodaépületben már befejeződtek az építkezési munkálatok, helyére kerültek a bútorok, ha lesz rá igény, napközis csoportot is indítanak. Az intézmény udvarán egy játszóteret is szeretnének kialakítani, erre azonban többszöri meghirdetés után sem akadt jelentkező.

Az idei tervek közt szerepel a közvilágítás teljes modernizálása, amely a községet alkotó két faluban 350 darab korszerű lámpatest felszerelését jelenti, a Nagypatak mentén haladó erdei út járhatóvá tétele, két-két új híd megépítése Kálnokon és Kőröspatakon, illetve a művelődési házak felújításainak elkezdése. 

Gocz Tibor

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások