Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: 13 oltási központ fog működni Kovászna megyében

Koronavírus: 13 oltási központ fog működni Kovászna megyében Kovászna megye

13 koronavírus oltási központ létrehozására tettek javaslatot a Kovászna megyei hatóságok, ezek mindegyike városon fog működni.

Hirdetés
Hirdetés

Iulian Todor prefektus azt nyilatkozta, hat központ egészségügyi intézményekben fog működni, hét pedig ezeken kívül, továbbá elindítanak egy oltási karavánt is.

“Mi ezeket javasoljuk, de a végső döntést az egészségügyi minisztérium hozza meg” – közölte Iulian Todor.

Ágoston László, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetőjének elmondása szerint a központok mindegyike városi környezetben fog működni, a hat, egészségügyi intézményekben létrehozandó központ az orvosi személyzet beoltását szolgálja majd, a másik hétben pedig a lakosság kaphatja meg a vakcinát. A mozgó karaván elsősorban az öregotthonokban élők beoltását segíti, továbbá azoknak is könnyítést jelent majd, akik valamilyen objektív okból kifolyólag nem tudnak eljutni a városi központokba.

“Az orvosi személyzet a kórházakban kapja meg a vakcinát. A lakosság beoltására, a polgármesterekkel konzultálva, hét helyszínt jelöltünk ki Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón. (…) Kis megye vagyunk, úgy gondoljuk, hogy ennyi központ elegendő lesz. Nem tervezzük továbbiak létrehozását, mert az ezekben dolgozó orvosi személyzetet is biztosítanunk kell. Szerencsére a városok földrajzilag jól helyezkednek el, így a megye minden területét le tudjuk fedni” – tette hozzá Ágoston László.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük