Felhívás!

Kopjafa a főorvosnak

Kopjafa a főorvosnak Kovászna megye

Étfalva-Zoltánban a Vitézi Rend Háromszéki Állományának és a faluból elszármazott Imreh család messzi földről idelátogató tagjainak a jelenlétében, ünnepi istentiszteleten emlékeztek meg vasárnap a reformáció 500. évfordulójáról, valamint dr. Imreh Domokos sebész főorvosról, akinek a tiszteletére ez alkalomból kopjafát is állítottak.

Barabás Béla helyi lelkipásztor az igehirdetés után az Imréhk évszázadokra visszanyúló történetét ismertette, majd leleplezték a templombelső falát díszítő nemesi címerüket, melynek másolatát a családnak adományozták.

Dr. Imreh Domokos egykori székelyudvarhelyi sebész főorvos életpályáját a róla elnevezett alapítvány képviselője ismertette. Ennek során többek között megtudhattuk, hogy a székelyudvarhelyi kórházat ő fejlesztette a kor követelményeinek megfelelő gyógyközponttá, igazgatóságának 30 esztendeje (1900–1930) alatt.

Végezetül leleplezték és megkoszorúzták a templomkertben tiszteletére állított kopjafát. Az ünnepség, melynek bensőséges hangulatát a havas esővel érkező és egyre veszettebbül dühöngő szél sem tudta megzavarni, himnuszaink eléneklésével ért véget. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.