Könyvajánló

Mindenféle állatokról

A Manó Könyvek Kiadó két könyvét ajánljuk olvasásra és felolvasásra. A kisebbeknek a Mesélj nekem! sorozatból, amely témák szerint csoportosítva, mese- és népmese-válogatásokat tartalmaz, a Mindenféle állatokról címűt javasoljuk, Luzsi Margó szerkesztésében.

„Ebben a kötetben olyan ismert, állatokról szóló klasszikus és népmesék szerepelnek, mint például a Grimm testvérek Brémai muzsikusok vagy Benedek Elek Kacor király című meséje. De megtalálhatók benne kevésbé ismert történetek is, mint A kakas és a tyúk vagy A repülő farkas című magyar népmese. A gyerekek nem csak azt kérik, hogy mesélj nekem, hanem bizony egyúttal gyakran a rendelést is leadják: «Mesélj nekem sárkányosat… manósat…» és így tovább. A sorozat tematikus kötetei, a gyerekek kedvenc meseszereplőin kívül, az élet fontos területeit is körbejárják: mesélnek szeretetről és jóságról, testvérekről és barátokról, okosokról és balgákról, valamint még sok más, az életünkben minduntalan felbukkanó, lényeges témáról.” (A könyv fülszövegéből)

 

Leó Bácsi kalandjai az andorrai sztyeppéken

Hét év fölötti gyermekeknek pedig Yannets Levi Leó Bácsi kalandjai az andorrai sztyeppéken című, izgalmas történetekkel teli könyvét ajánljuk.

„Leó bácsi nem egy átlagos nagybácsi; kalandor, világutazó és bűvész egy személyben. Történetei sem átlagos kalandok: kiderül belőlük, hogyan változtatta Leó bácsit csótánnyá egy dühös varázsló, hogyan menekült meg négy hajszála segítségével, és hogyan lett udvari bolond Fordítványban, ahol az emberek a kezükön járnak. (…) Leó bácsi elbűvölő meséi telis-teli vannak humoros túlzásokkal, káprázatos részletekkel. Az élénk, életvidám illusztrációk még színesebbé varázsolják a kalandokat.” (A könyv fülszövegéből)

Mindkét könyv a Bod Péter Megyei Könyvtár gyermekrészlegén kölcsönözhető. Online katalógusunkban is megtalálhatók, sok hasonlóan érdekes könyvvel együtt, az online.kmkt.ro címen.

Szeretettel várjuk gyermek és felnőtt olvasóinkat egyaránt!

(A Bod Péter Megyei Könyvtár ajánlása)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.