Felhívás!

Könnygázzal lefújt betegek

Könnygázzal lefújt betegek Kovászna megye

Hétfőn a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében az egyik biztonsági őr könnygázt kellett bevessen az újonnan bevezetett szigorítások miatt háborgó betegekkel szemben.

A történteket egy, az incidensbe akaratlanul belekeveredett személy mesélte el lapunknak. Az új intézkedések miatt egyenként engedték be a betegeket a poliklinika bejáratánál, lassan haladt a sor, gyűltek az emberek, hideg is volt aznap, ezért egyesek elkezdtek hurrogni. Ezt követően nagyon hirtelen dühödött fel a tömeg, hátulról kezdték el taszigálni egymást az emberek, de volt, aki az ajtót rángatta, erre érkezett a biztonsági őr válasza, a könnygáz.

– Az általunk szerződtetett őrzővédő cég 25 éves őre a felbőszült tömeg láttán elvesztette a fejét, és könnygázt használt. Nem focimeccsen volt, ezért elítélem a tettét, ugyanakkor kis mértékben meg is értem őt, hiszen többtucat dühös ember előtt állva – akik az ajtót nyomják befelé – akart feladatának eleget tenni. Jómagam is a helyszínre siettem, és sikerült végül józan szóval megnyugtatni a betegeket. Kértük az őrző-védő céget, hogy helyezze át más munkapontra a fiatal őrt. Szerencsére senki nem szorult orvosi kezelésre – részletezte András-Nagy Róbert, a kórház igazgatója.

A szakember ezúton is nyugalomra, megértésre, együttműködésre kéri a polgárokat, betegeket, hiszen – amint hangsúlyozta – a szigorításokat a betegek, de az egészségügyi dolgozók biztonsága érdekében hozták, mert, ha ezek lebetegednek, nem lesz, aki ellássa a rászorulókat, pácienseket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 17., 10:54
  ÉRTÉKELÉS: 171

  S amúgy mit kellett volna csináljon, álljon le szépen elmagyarázni a sok agyatlannak, aki nem fogja fel, hogy ha egyenként lehet bemenni, akkor egyenként lehet bemenni?
  A sok felelőtlen miatt terjedt és terjed ez a szar takonykór. Aztán ha valamelyik meghal, akkor persze más a hibás, akitől vagy ahol elkapta, stb.
  Komolyan mondom, ezzel az egész mizériával levizsgáztunk rendesen. Az, hogy tízkilóslag viszik a cukrot, lisztet, rizset, élesztőt, tízcsomagoslag a vécépapírt, egyre mutat reá. Olyan kiszabottul szolidárisak vagyunk, segítünk, összetartunk… egy nagy lópulát. NEKEM JUSSON, a többi le van szarva. És nem, nem csak most viselkednek így, csak most már mások előtt is világos ez a mentalitás.
  Rendtartó székely faluk és városok, az igen… Szégyen.

  • User
   Dátum: 2020. március 20., 20:00
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Én is nyilvántartott beteg vagyok. Oda járók minden hónapban. A tömeg viselkedését el itélem.!! A felügyelő fiatal ember jól cselekedetet.

 • User
  Dátum: 2020. március 17., 11:37
  ÉRTÉKELÉS: 148

  Helyesen cselekedett a biztonsági őr, véleményem szerint akik tudnak hőbörögni és ajtót rángatni nem annyira betegek. Nem fogják fel, hogy ez nem elkenük irányuló intézkedés hanem épp az egészségüket szolgálja. Ebben a válságos helyzetben sem képesek emberek módjára viseljedni és gondolkodni, szégyellhetnék magukat. Több ilyen biztonsági őr kellene, ha nem értenek a szép szóból megérdemlik amit kapnak.

 • User
  Dátum: 2020. március 17., 14:41
  ÉRTÉKELÉS: 81

  Hihetetlen mennyire felelőtlennek és önzők az emberek (tisztelet a kivételnek) nem tudják felfogni, hogy számukra még fontosabb lenne betartani a szabályokat hiszen ha valami (krónikus) betegségük van sokkal nehezebb átvészelni a vírust ha elkapják ,nem az őr a hibás jól tette amit tett , senkit nem engedtem volna be míg le nem csillapodnak és az egyméteres távolságot be nem tartják, szégyen ami itt folyik!

 • User
  Dátum: 2020. március 17., 14:19
  ÉRTÉKELÉS: -47

  Az ilyenek akik azt irjak, hogy az or helyesen cselekedett, azok nem fogjak fol, hogy mit beszelnek. Ott a szervezessel van a baj, es nem az emberekkel ! Ha valaki beteg, akkor hova forduljon segitsegert, ha nem a korhazhoz, az orvosokhoz ? Konnyu azt mondani, hogy uljon otthon mindenki, de meglatnam en, hogy azok akik ilyeneket irogatnak, hogyan ulnenek otthon, ha elkapnak ezt a virust es fuldokolnanak a legszomjtol. Abbol a biztonsagi alkalmazottbol hianyzik az emberi lelek ! Es meg valami. A “stare de urgenta” azt is jelenti, hogy minden egyes allampolgar elveszti a civil jogait, a katonasag, rendorseg, titkosszolgalatok lehallgathatnak barkit. Minden egyes allampolgar elveszti a tulajdonhoz valo jogait . A rendorseg, katonasag barkire ramehet (ejszaka is!) a sajat tulajdonaban,(a tulajdonhoz valo jog ervenytelenne valik!) lakasaban, es ha bunosnek talalja valamiben vagy betegnek talalja az illetot, szo nelkul elviheti, letartoztathatja azt ! Isten orizz, hogy ezt is alkalmazzak, mert ha egy ilyenbe lesz majd reszetek, akkor nem fogtok tobbe annak az embertelen ornek es a hozza hasonloknak igazat adni !

  • User
   Dátum: 2020. március 17., 16:33
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Vegyunk peldat a bertistol? ott a dolgozoknak nincsen vedo mask, kesztyu, nem telik a munkasok,vedelmere tolonganak az emberek es a vezetoseg nem torodik vele az arakat felvittek arra van eszuk kerdeznem hol van most a egezsegugyi vizsgalat? Bos elfelejtettem hogy az uzlet RMDSZ tamogato

  • User
   Dátum: 2020. március 17., 19:54
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Ha beteg is és muszáj orvoshoz mennie, akkor is meg kell értenie, hogy mindannyiuk biztonsága érdekében kint kell sorba állni. Nem tolakodni, nem ajtót benyomni, hanem sorba állni. De ez felénk nagyon nem megy.

  • User
   Dátum: 2020. március 18., 8:31
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Az ember a legnagyobb állat úgy hogy elég nehéz állatokat nevelgetni. A nagy korház manager a korházon belűl is képtelen megszervezni a munkat nem hogy a járóbeteg rendelőknél megszervezze. Egy tehetetlen politikai töltelék akinek fogalma sincsen az egeszségűgyről.

  • User
   Dátum: 2020. március 17., 16:37
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Anyira rend a lelke mindenek most mar ha kezeles alatt allo beteg vagy de nem vagy a 19-es virussal fertozve kezelest sem kapsz. Nem vagy surgosegi eset elkuldenek mindenfele magan klinikara .Mosak kezeiket meg tudnank csinlni de sajnos csak a surgosegi eseteket valalhasuk.

  • User
   Dátum: 2020. március 17., 17:05
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Hát nagyon sajnálom a hejzetet de a kórház dolgozói sem úgy áltak hozzá ahogy kellett volna abban a hidegbe pontosan úgy ahogy ma reggel tehetek volna 3 asztalkát és hamarab ment volna csak voltak bent vagy 8 személy és mindenki csak jöt ment és persze hogy a betegek ki mentek a béketürésből

  • User
   Dátum: 2020. március 17., 22:33
   ÉRTÉKELÉS: 11

   Én szeretném látni ki mit tenne a biztonsági őr helyébe,mikor az ember a saját hangját nem halja .ő ezért van fizetve ?rendet fenntartani.Most mikor ilyen komoly a baj ennyire vagyunk megértőek?Az orvosok sem fogják birni a személyzet sem,és még mi is rá tesszünk egy lapáttal–Mi lesz mikor tényleg szükségünk lesz rájuk?Arról szólt a rendelet csak nagyon sulyos esetbe keressük fel az orvosokat–akiknek annyi erejük volt ,hogy majd betörték az ajtót olyan nagyon betegek voltak???????????

 • User
  Dátum: 2020. március 17., 20:57
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Tanuljanak rendet az emberek!😁 A legtöbb “beteg” maszlinabőrű, soha nem dolgozott, adózott, de ő élvez mindig elsőbbséget! Szükségállapot van, de az állat nem fogja fel! Ügyes fickó a biztonsági őr! Kár, h minden intézmény nem alkalmaz 1-2 ilyen embert! Beszéljen szépen, pontosítson 1x2x majd gumibot/gázspray ha nem ért a szép szóból a balkáni csürhe!!!!!😎

 • User
  Dátum: 2020. március 17., 22:53
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Azért arra kíváncsi lennék ha barnák lettek volna le merte volna -e fújni őket?

  Az ember a túlélésért küzd.Akárcsak a természet csak más eszközökkel.Mindenhol túlvásároltak és túlvásárolnak ha nehéz helyzet elé néznek.A dzsungel törvénye szerint két lehetőség van -én vagy ő.Nincs “mi”.Nem is lesz.Kíváncsi lennék, hogy a sok hozzaszóló közül hányan nem vásároltak legalább egy dolgot pluszba.Ugyan, legyünk őszinték magunkkal szemben, vásárolunk, halmozunk mert szükségét érezzük és mert biztonságérzetet ad.Az nem számít.hogy két három hónap múlva kidobjuk, lényeg, hogy most legyen mert nem tudjuk mire számíthatunk.Azok akik átéltük az átkost, az üres polcokat a hatalmas sorokat inkább most veszünk plusszba mert most van.Én is más is.Ilyen egyszerű.

 • User
  Dátum: 2020. március 18., 5:45
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Ez igy szokott lenni.Amig nem kap egy pofont ,addig nem kell rendőrség. Miutan lekap egy sallert ,fut a .”miliciára”. Ugyanigy az egészségūgy is.Amig nem folyik az orr,nem köhög, addig nem kell rendelő,sem szemelyzet,sem korház.Mikor baj van berontani,meg mindent szétpusztítani semmi sem számít. AZ ŐR AFELADATÁT VÉGEZTE SZABÁLYOSAN!!! NEM ÁTHELYEZNI KELL,HANEM SZÁMUKAT MEGTÍZSZEREZN ,ÉS A RENDET SZIGORUAN BETARTANI!!!!!!