Hirdetés
Hirdetés

Kommunikációhiány Lemhényben

A lemhényi Kézdiszéki Ifjúsági Szervezet (KISZ) augusztus végén nyitotta volna meg Biró Attila és Bene Zoltán első és második világháborús magángyűjteményét, ám szerdán a bútorzatot elszállították a helyiségből. Az ügyben az illetékesektől érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról írtunk, a KISZ év elején hozzálátott a helyi tanács által öt évre bérbe adott, az alsólemhényi iskola szomszédságában levő, mintegy 50 m²-es egykori szolgálati lakás belső felújításához.

– Több mint 2000 lej értékben vásároltunk anyagot, lebetonoztuk a padlót, és a nyílászárók cseréje következett volna, amikor váratlanul hozzáláttak az iskolaépület felújításához. A tetőzetet leszedték, és elázott az általunk bérelt helyiség, benne a Székely Nemzeti Múzeumtól megőrzésre kapott vitrinek. Tegnap pedig a munkások tudtunk nélkül kipakolták az udvarra a bútorokat, és az önkormányzat illetékesei értesítettek, hogy szállítsuk azokat el, hiszen a munkálatok akár egy évig is elhúzódhatnak. Így a felsőlemhényi régi csendőrlaktanya csűrjében helyeztük el dolgainkat. Hangsúlyozom, a KISZ-szel és a Háromszéki Népfőiskolával a közösségért szervezünk kulturális eseményeket, és bár a helyi önkormányzat támogatásáról biztosít, úgy vélem, ez csupán részben van így – mondta Biró Erika KISZ-elnök.

Molnár Barna megbízott polgármester lapunknak megerősítette, a kivitelező cég gondatlanságából adódóan ázott el a szóban forgó helyiség.
– Az iskola épületében is történtek hasonló balesetek, ám a céggel megbeszéltük, hogy kijavítják az általuk okozott hibákat. A KISZ dolgait is azért pakolták ki, hogy tudják végezni a munkát. A szervezettel a munkálatok idejére felfüggesztettük a szerződést, hogy ne kelljen bért fizetniük, majd a teljes felújítás után visszaköltözhetnek, és minden visszaáll a régi kerékvágásba” – summázott. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 31., 11:34
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Lemhenyben az van hogy a tanacsot nem lehet kiforditani a komfortzonabol nekik kenyelmes ugy a hogy van minden
    Sem utcakal sem szennyvizcsatornaval sem semmivel nem torodnek