Felhívás!

Kivár a Sanitas

Az Országos Egészségbiztosító Pénztár (CNAS) kérésére újra leadták a kórházak azon egészségügyi dolgozók lajstromát, akik jogosultak lennének kockázati pótlékra, mindössze ennyi haladás történt az elmúlt egy hétben a „pótlékfronton” – tudtuk meg a Sanitas Szakszervezeti Szövetség Kovászna megyei vezetőségétől.

Vasile Neagovici bizalmi azt mondja: a CNAS újabb szempontokat és elvárásokat fogalmazott meg, a kórházak és más érintett intézmények és szervezetek újra leadták a – szerintük – kedvezményezettek lajstromát. A szakszervezet bukaresti vezetői ma tárgyalnak a minisztérium képviselőivel, döntést leghamarabb holnap hoznak, a tárgyalások kimenetelétől függően.

– Mi bízunk abban, hogy a hatóságok betartják a törvényt, és ki fogják fizetni a pótlékokat, de azért párhuzamosan készítjük elő a terepet arra az esetre, hogyha mégis bíróságra kerülnénk az üggyel. Ez sokkal bonyolultabb és sokkal hosszabb procedúra lenne, mintha csak úgy, mint civilizált államokban szokás, a kormány betartaná a saját maga által hozott rendeleteket, de ezt is végigcsináljuk, ha muszáj – jelentette ki Vasile Neagovici.

A bírósági eljárásokban „edzett” szervezet attól tart, hogy rendkívül időigényes lenne a perirat összeállítása, ugyanis legalább három pótléktípus van „forgalomban”, és minden egyes munkavállaló esetében pontosan dokumentálni kellene, hogy hány napot, pontosan melyik dátumtól melyikig, melyik munkakörben dolgozott, hisz a járványhelyzet miatt rendkívül sok belső „mozgás” volt az egyes egészségügyi intézményeken belül, sőt azon kívül is.
A Sanitas képviselői múlt hétfőn tárgyaltak a Ludovic Orban miniszterelnök által vezetett kormányküldöttséggel, és egy hét haladékot adtak arra, hogy „beinduljon” az elmaradt pótlékok kifizetése. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.