Hirdetés
Hirdetés

Kiütötte a betonkerítést, villanyoszlopot

Kiütötte a betonkerítést, villanyoszlopot Kovászna megye

Szombaton éjfél előtt fél órával a szépmezői kutyamenhely betonkerítésének csapódott egy autó, vezetőjéről utólag kiderült, hogy ittas volt, és hajtási jogosítvánnyal sem rendelkezett. A száguldozó könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet, az okozott kárról viszont megfeledkezett. Az illetékesek ezúton is felszólítják, hogy jelentkezzen, és vállalja tettét.

Hirdetés
Hirdetés

A megyei rendőrség közleményében rámutattak arra, hogy a 37 éves férfi által vezetett járgány a betonkerítés megrongálásán kívül egy betonoszlopot is kiütött. A sofőr könnyen sérült, kórházba szállították, ahol alkoholszondáztatták. Végül 1,05 milligramm/liter alkoholt mutattak ki a tüdejéből kilélegzett levegőben, illetve arra is fény derült, hogy a száguldónak nincs hajtási jogosítványa. Bűnügyi dossziét nyitottak az ügyben.

Máthé László, a szépmezői kutyamenhelyet működtető Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője lapunk kérdéseire kifejtette, az említett útszakaszon egyesek eszementen nyomják a gázt, a kerítés megrongálása napján, reggeliben több juhot ütöttek el ugyanott, de korábban medvebocsot is halálra gázoltak.

– Osztrák rendszámú volt a jármű, kérdés, hogy van-e biztosítása. Több mint valószínű, hogy peres úton hajtjuk be a kárt, hiszen a baleset, az autóelszállítás óta senki nem keresett meg minket. Egyelőre nem tudjuk, mennyi a kár, hiszen jelenleg is keressük a piacon a betonlapokat gyártó, forgalmazó cégeket – magyarázta Máthé.

Kiderült, a kutyapajták közel vannak a kerítéshez, tömegesen pusztultak volna el, ha a beton nem védi meg őket, netán a betonoszlop teljesen kitörött volna, és rájuk dől. Máthé ezúton is felhívta a kárt okozó személy figyelmét, hogy jelentkezzen mihamarabb a Tega Rt. székhelyén vagy a menhelyen. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük