Felhívás!

Kisállattenyésztők gyűlése a Pajtában

Kisállattenyésztők gyűlése a Pajtában Kovászna megye

Szerdán este a kézdivásárhelyi Columba Kisállattenyésztők Egyesülete gyűlésén Rákossy Zsigmond csíkpálfalvi állatorvos a székely nyúl tenyésztésének előnyeiről tartott előadást.

Rákossy Zsigmondban 2011-ben merült fel az új, hamuszürke színű, közepes testű nyúlfajta tenyésztésének gondolata. „A fő szempont az volt, hogy egy rusztikus, ám szép küllemű húsnyulunk legyen.” További céljai az ellenállóképesség megőrzése, illetve a szaporaság és a húsformák olyan módon történő alakítása volt, hogy az egyszerű gazdaságban is megállja a helyét, és örömet okozzon tenyésztőjének, osztotta meg lapunkkal.

A Columba Kisállattenyésztők Egyesülete elnöke, Domokos József már hat éve tenyészt székely nyulat. „Célunk, hogy minél többen tenyésszék ezt a haszon-, illetve hobbiállatként egyaránt kitűnő fajtát Székelyföldön, ezért hívtuk el mai gyűlésünkre a székely nyulat kitenyésztő Rákossy Zsigmondot”. Hangsúlyozta, az egyesület minden, a székelynyúl-tenyésztésben érdekelt személynek szívesen segít, nem csak egyesületi tagoknak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.