Felhívás!

Kis híján a levegőbe repült egy kovásznai tömbház

Kis híján a levegőbe repült egy kovásznai tömbház Kovászna megye

Egy ismeretlen személyt keres a rendőrség, aki kedd éjjel bement egy kovásznai lépcsőházba és levert egy gázórát, ezzel komoly veszélybe sodorva az ott lakókat.

A rendőrséget csütörtök hajnali 5 óra körül értesítették a 112-es segélyhívón, hogy egy Szabadság utcai lépcsőházban levertek egy gázórát. A helyszínre a rend őrei mellett a tűzoltóság, a helyi önkéntes készenléti szolgálat és a gázvállalat munkatársai szálltak ki. Leállították a gázszolgáltatást, majd kiszellőztették az épületet, senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka a gáz több mint három órán át szivárgott a vezetékből, és csak a csodának köszönhető, hogy a 17 lakrészes lépcsőház nem repült a levegőbe.

“Az elmúlt éjjel egy bűnös elme, egy őrült, egy beteg személy behatolt a Kovászna központjában levő 1-es számú tömbház D-lépcsőházába, szándékosan, előre kitervelt módon leszerelt egy első emeleti gázórát. Mi következett ezután? Három-négy órán keresztül a gáz maximális nyomással folyt a teljes lépcsőházba, elértve a harmadik, negyedik emeleti lakásokat is, valós robbanásveszéllyel fenyegetve 17 lakást és több mint 35 ember életét. Imádkozunk, hogy megtalálják az elkövetőt, a nyomozás folyamatban van. Kijöttek a tűzöltók, a rendőrök, a kriminalisztika… Sikerült időben elzárnunk a gázat” – írta Facebook-oldalán Sintoiu Viorel, a kovásznai baptista gyülekezet lelkipásztora, aki az említett lépcsőházban lakik.

Gyerő József polgármester szintén a közösségi oldalon reagált a történtekre, kihangsúlyozva, hogy a több tucat ember testi épségét veszélyeztető személyt minél előbb azonosítani kell és felelősségre kell vonni.

Elismerés illesse mindazokat az éber, józan ésszel és hidegvérrel dönteni- és cselekedni képes polgártársakat, akik a múlt éjszaka egy központi tömbházépületben kialakult krízishelyzetet megfelelően kezelték. A meggondolatlan, lehetséges következményei szempontjából rendkívűl súlyos, emberek életét és javait közvetlenül veszélyeztető cselekedet elkövetőjét a legrövidebb időn belül kell azonosítaniuk és bűnügyi felelősségre vonniuk az illetékes hatóságoknak!” – írta az elöljáró.

A hatóságok rongálás vádjával állítottak össze bűnügyi dossziét, a tettest továbbra is keresik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 19., 14:50
    ÉRTÉKELÉS: 33

    A tömbházban nincs kamera, de közterületeken?! Szedjék össze a koborlókat, azonosítsák a tettest! Ilyen nehéz kedves “szimatkák”?!😆
    Sokan potyára kapják a pénzt! Hányan voltak szolgálatba?! Hány embert igazoltattak éjjel?! Most deklarációcskával lehet fityegni….