Felhívás!

Kirándulókat ellenőriztek

Kirándulókat ellenőriztek Kovászna megye

Tegnap a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség környezetvédelmi irodájának munkatársai ellenőrizték a megyeszékhely környékén majálisozó, ünneplő kirándulókat: a helyi rendőrök igazoltathatnak, bírságolhatnak, és bekísérhetik a székhelyre a törvénysértőket – tudtuk meg.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője tegnap érdeklődésünkre elmondta, a környezetvédő járőrözést 5 egyenruhás – szolgálatonként két személy – végzi, főként Sugásfürdő környékén, de Előpatak felé is járnak, illetve az Olt partján is ellenőrzik a turistákat, és törvénytelenség esetén bírságolnak.
– Személygépkocsival járőröznek, ami hatékonyabb: igyekeznek kiszúrni a szemetelő kirándulókat, de a folyók, patakokban autójukat, szőnyegüket mosó polgárokat is megbírságolják. Hét közben is jár­őröznek a kollégák, hiszen ilyenkor is akad környezetszennyező: az autómosás például nem ünnepi program – részletezte Hadnagy.
Az illetékes elmondta, a közrendészeti iroda egyenruhásai eddig is iparkodtak a környezetvédelmi feladataikat ellátni, ám számos más teendőik mellett nem tudták olyan hatékonyan művelni, mint most, az új iroda létrehozása óta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.