Hirdetés
Hirdetés

Kiöregedett autópark

Kiöregedett autópark Kovászna megye

A Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség autóparkjában olyan autó is található, amely több mint 40 éves, a legaggasztóbb viszont, hogy a járgányok fele meghaladta a 15 éves életkort.

Adrian Simtea, a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség parancsnoka arról számolt be a helyi médiának, hogy elavult, kiöregedett a felügyelőség autóparkja. Kifejtette, idén a felügyelőség egy roncskivágásnál használatos, speciális járgányt (ez Kézdivásárhelyre került), továbbá egy kotrógépet és egy kamiont (ezek Sepsiszentgyörgyön gyarapítják a járműparkot) kapott, mindez olyan körülmények között, hogy országos szinten a rendőröket és a csendőr­öket új autókkal szerelték fel. Az életmentők szerint szükséges volt ennek a három járgánynak a beszerzése, ám ez még nem elégséges.

Hirdetés
Hirdetés

– Kiöregedett az autóparkunk, a 14 tűzoltóautónk között a legrégebbit 1979-ben gyártották, de van 1985-ös, 1990-es, 1999-es, 2005-ös, 2006-ban gyártott gépünk is. További 5-öt 2009-ben, 2 járgányt 2013-ban, és a legújabbat 2016-ban gyártották. Ezek a megyeszékhelyen kívül Kézdivásárhelyen, Bodzafordulón, Bereckben és Baróton állomásoznak – összegezte Simtea.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. november 11., 13:24
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A rakéta elhárító pajzsok meg egyéb “apróságok” sokkal fontosabbak mint a tűzoltó autó meg hasonlók! Szép ország a miénk…. 🤮🤮😠😠