Felhívás!

Kinyithatnak iskolák

A második félévtől nyithatnak ki az iskolák, amennyiben a járványhelyzet engedi. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége egyetért ezzel, bár úgy látják, jobb lenne helyi szinten döntést hozni erről.

A diákok online fejezik be az első félévet, az iskola február 8-án kezdődhet meg hagyományos módon, de ez is függ a járványhelyzet alakulásától. A megyei kórház vezetői szerint helyi szinten kellene döntést hozni erről, hiszen nem mindenütt ugyanolyanok a mutatók.

Dr. Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta: a februári nyitás reális megoldásnak tűnik, amennyiben nem nőnek jelentősen az esetszámok, de mégis az lenne a legjobb, ha helyi szinten dönthetnének. Vannak ugyanis olyan települések a megyében, ahol egyetlen igazolt koronavírusos eset sincs, így nem indokolt az online oktatás, főleg, hogy sok gyermeknek nincs internet hozzáférése vagy eszköze ahhoz, hogy otthonról tanuljon.

András-Nagy Róbert mene­dzser szerint az iskolába való visszatérést fokozatosan kellene megoldani, úgy, hogy csak bizonyos osztályok járjanak. Példaként a nulladikosokat-elsősöket említette, akiknek fontos a jelenlét, hiszen most tanulnak írni-olvasni, szükség van a tanítók fizikai segítségére is. Szintén fontos lenne a végzősök, nyolcadikosok visszatérése is, mivel érettségi és képességvizsgák előtt állnak, több tanulást, figyelmet igényelnek ezek a diákok is. Mint mondta, az sem helyes, hogy 2-3 eset miatt teljes iskolát zárnak le, főleg, ha mintegy ezren tanulnak abban az intézményben. Az, hogy egy osztályt elkülönítenek néhány hétre, rendben van, de nem kellene teljes iskolákat lezárni – mondta András-Nagy Róbert. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.