Felhívás!

Kiégett egy lakrész Baróton

Kiégett egy lakrész Baróton Kovászna megye

Tűz ütött ki Baróton szombaton éjjel egy Rózsák utcai tömbház első emeletén, a 9. lakrészben, ami teljesen kiégett, tudtuk meg Dénes Ildikótól, Barót önkéntes sürgősségi szolgálatának vezetőjétől.

A rendőrségtől kapott riasztást után rögtön értesítette a városi önkéntes tűzoltóság egyetlen alkalmazottját, Mihály Ferencet, aki otthonából (a tűzoltó állomás még nem készült el) elindulva az állomásra érkezett, majd onnan szállt ki a helyszínre, ahol kintről, az útról, az ablakon keresztül próbálta féken tartani a tüzet, amíg a sepsiszentgyörgyi egység a helyszínre ért, ugyanis a város még nem kapott tűzálló ruhát sem, amivel be lehetne menni az épületbe (!).

A kiégett lakrész (képünk) a polgármesteri hivatal tulajdona, Petrás Ida bérelte, de a bérleti szerződés lejárta után sem költözött ki. A tűz estéjén Petrás Ida unokaöccse, Opra Erik tartózkodott a lakásban, és a szentgyörgyi tűzoltók megállapítása szerint egy el nem oltott cigaretta okozta a katasztrófát. Ezt azonban az érintett, Opra Erik tagadja, állítása szerint valaki bedobott a lakásba egy égő dolgot, erre ő rögtön kiugrott az ablakon.

Az ablakot ideiglenesen letakarják, és anyagi kártérítést kérvényeznek, az alsó szomszéd lakrésze is elázott, ha van biztosítása, ő is kap kártérítést, ugyanúgy a felső szomszéd is, akinek az ablaka károsult.

Lázár Szilárd

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 16., 8:00
  ÉRTÉKELÉS: 28

  ….ha van biztositasa ….miert nem lehetetett eddig megerdeklodni van-e?
  A viz miatt tonkre ment a lakasa ,a csavargok,iszakosok miatt ! Ha a tanacs tulajdona a lakas,miert nem lakoltatta ki? Meg kellett varni mig felgyujtsak,a szomszedokat tonkre vagjak! Mindenre van torveny,csak alkalmazni kellene….de a baroti tanacs egy nagy szar!
  Csak az adokat ,hazbereket szedjek be,aztan mulassunk,csavarogjunk,tekeregjunk munkaidoben….miert nem vegzi mindenki a dolgat a Rozsadombon rendesen??????????

  • User
   Dátum: 2020. január 25., 11:02
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Sajnos a feluletesseg, az igenytelenseg és a nemtorodomseg uralkodik ott.
   Az irodavezetonek nincs tudomasa arrol pl. hogy letezik tombhazakra vonatkozo szigoru tuzvedelmi eloiras (ISU nal tanulmanyozhato).
   A sajtgyartas fontosabb.
   Az egyebrol nem is beszelve. Ott mindenki “elkel”. Reszkessetek felesegek!

 • User
  Dátum: 2020. január 16., 14:54
  ÉRTÉKELÉS: 28

  Jóféle, muris fekete-fehér komédiát lehetne forgatni arról, amint a baróti rendőrség szombat éjjel felhívja az önkéntes sürgősségi szolgálat egyszem vezetőjét, aki felhívja telefonon az otthonában éberen őrködő egyszem önkéntest, hogy eszközöljön egy kirohanást amúgy civilben, mert ég a blokk valahol a Rózsák utcában télvíz idején…
  Muris és lehetne, írom, ha nem lenne mindez tragikus és életveszélyes. Ugyanis ezek az emberek végezték a dolgukat azzal, amivel tehették, amíg Szentgyörgyről, 50 kilométerről kicammogott a tűzoltókocsi, oltani.
  A tűzoltás leírása is kissé fantasztikusra sikeredett, hiszen az objektívnek nevezhető tudósítás szerint az otthon szolgálatot teljesítő szakember (mert tűzoltóállomás még nincs) saját civil ruhájában érkezik a helyszínre (mert védőruhája sincs) és az első emeleti tüzet „kintről, az útról, az ablakon keresztül próbálta féken tartani”!
  Ugyan, ne marháskodjon, felség, mégis mivel lehet féken tartani egy tömbházlakásban az első emeleten tomboló tüzet kívülről, az útról? Volt vajon olyan műanyagból fröccsentett vízipuskája, amivel a lurkók olyan szívesen eljátszanak nyaranta a strandokon, a frászt hozva a keresztrejtvényeket fejteni odament, dauerolt hajú hölgyekre? És ha már a strand szóba került, a 2011-ben ünnepélyesen átadott baróti strand medencéjébe ha nyolc év alatt valahogy sikerült volna vizet eszközölni, akkor az önkéntes tűzoltó a kiürült vízipuskáját nem kellene az anyósa, Amálka által előzékeny átnyújtott borvizesüvegéből töltse…
  A viccet félretéve a magukat Baróton hatóságnak nevezők felelőssége ez, nem az önkéntes, eszköztelen tűzoltóé. A megyében minden magára valamit adó nagyobb községnek van tűzoltó autója, Baróton meg leéghet egy tömbháznegyed, ha a szentgyörgyi vagy más tűzoltók épp nem érnek rá.

  • User
   Dátum: 2020. január 18., 1:37
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Iszákos és csavargok jobban oda figyelni!!!! Ezt jelentitek ki a pornépnek!!! Ti akik a zsebetek telle pénzzel telle tömike magatokott és a szegény hiába kéėéri a munkát mert nem adttok és a nyomorbòl kell éljen”’ Szégyeld magad Baròt s TĘ PÓLGÁRMĘSTER VAGY úR??? A Szegény maradjon csak szegény A Bajával és kátasztrovájal az nem érdekkel :ha Egy Gazdagal történne iszákos vagy csavargo lenne Futtnák és rvossklnátok a bajját*A Társadalom közt sajnos ez a külömség !!!

 • User
  Dátum: 2020. január 16., 17:30
  ÉRTÉKELÉS: 18

  Hogy létezik,hogy nincs tűzoltó egység Baróton,de hát az egyik évben külföldről kaptak autót amit parádésan bemutattak a polgármesteri hivatal udvarán vagy csak az adók behajtása során a fasiszta tanácstagok kik ítélkeznek Erdővidék sorsáról,többségűk cégtulajdonos,fizetéseket kapnak a helyi tanácsüléseken nem résztvevésükért,még siránkozunk,hoy a parlamentesek zsebelnek,holott a székely atyafi sem külömb a piocánál,vért sziv.

 • User
  Dátum: 2020. január 20., 13:37
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Igaz, hogy iszákos és csavargó, de az elméjével is baj van és ez sok mindent megmagyaráz. Mégis csak emberek és nem kutyák. Szégyen lenne Barót számára, ha a januári hidegben még hetekig az utcán kellene aludjanak. Hogy nincs egy szegény szálló ebben a városban?

 • User
  Dátum: 2020. február 1., 17:33
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Nem tudom az emberekbe nincs erzes barki jarhat igy ez akárkivel megtortenhet me nem fogunk óssze es segitsunk nem maradhat fedel nelkūl o is ember nem allat meg sok hejen tõrtent túzeset es idaig mindenkin segitettek jo lenne a BAROTI POLGARMESTER ES A SEGEJSZERVEZET Ssegitene biztos mindenki adna 20 es 50 lej kozőttpenzt es osszejonne hogy kilehessen javitani a lakast hogy legyen ahol lakjanak . Nem kell senkit lenezni mert a baj ma rajtam es holnap máson !!!!!! Es ahogy mason tidtak segiteni rajtuk is lehetne FOGJUNK ŐSSZE ES SEGITSUNK MERT SENKI NEM TUDJA HOGY MAROL HOLNAPRA MI TÕRTÈNIK,