Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kié a felelősség?

Pert nyert az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) ellen Kisgyörgy Sándor. A sepsikőröspataki polgármester ezzel együtt diszkriminatívnak tartja a rendszert, hisz – mint mondja – „ha én vesztek, akkor engem három évre elásnak, ha ők vesztenek, akkor megy tovább az egy”.

Az ANI feljelentés alapján fogta perbe a polgármestert azon a címen, hogy miután megválasztották, nem mondott fel a Hatod Magánerdészetnél.

– Én a törvényes határidőn belül, mielőtt a mandátumomat megkezdtem volna, felfüggesztettem a munkaviszonyomat. Nem mondtam fel, de a törvény sem ezt kéri. Felfüggesztettem, nem kapok semmi juttatást, de a polgármesterség nem feltétlen nyugdíjas állás. Miután lejár a megbízásom, akkor mit csinálok? Megyek munkanélkülinek? Van nekem rendes szakmám, visszamegyek dolgozni! A választott tisztségeknek fenn van tartva a munkahely, hisz azután is élni kell valamiből, hogy véget ér az egyébként törvényben korlátozott időszak – mondta a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Kisgyörgy Sándor „szomorúnak” tartja, hogy sem a „jelentgetőt”, „sem ezt a híres ügynökséget” semmilyen felelősség nem terheli.

– Ha elvesztettem volna a pert, akkor három évre minden közjogomtól eltiltanak. Ehhez képest nekik semmi felelősségük nincs! Négy éve hurcolnak egyik bíróságról a másikra, ami azért nem vet jó fényt rád, mint polgármester, mert az emberek nem hallgatják végig a hírt, azt mondják, hogy, né, a polgármester a bíróságot járja. Ők meg köszönik, jól vannak. Holnap kezdhetik elölről a kekeckedést akár velem, akár mással.

A Legfelsőbb Bíróság tegnap helyet adott a Brassói Ítélőtábla korábbi döntésének, és jogerősen és megfellebbezhetetlenül felmentette Kisgyörgy Sándort az összeférhetetlenség vádja alól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.