Felhívás!

Kiállta a bizalom próbáját

Kovászna Megye Tanácsának képviselőtestülete legutóbbi ülésén jóváhagyta a Barótot Vargyason keresztül Hargita megyével összekötő út korszerűsítésére vonatkozó pályázat gazdasági műszaki mutatóit. A 17 kilométeres útszakasz felújítása 47 millió lejbe kerül.

A határozattervezet előterjesztésekor Tamás Sándor megyetanácselnök emlékeztetett, két héttel korábban döntöttek a Málnásfürdő – Mikóújfalu – Nagybacon – Barót – Brassó megye határa közötti szakasz korszerűsítésére vonatkozó pályázatról, amelyet Brassó megyével együttműködésben adtak le. Ami pedig a Baróttól Hargita megye határáig vezető út javítására vonatkozó pályázatot illeti, Tamás aláhúzta, hogy ez esetben eljutottak az előszerződés fázisához, és remélhetőleg még az idén sikerül megkötni a szerződést is. Ezen a részen Hargita megyével fogtak össze.
– Ez a két pályázat a bizalomra épült, hiszen Brassó és Hargita megyék nélkül nem lettek volna sikeresek. Ilyen értelemben a Központi Fejlesztési Régióban első alkalom, hogy három megye össze tudott fogni – emelte ki a megyetanácselnök.

A két pályázat a közel 50 km út felújítása mellett 33 km földsánc, 13 km betonozott sánc, 115 áteresz, 16 km járda kialakítását, 2 új híd építését, 16 meglévő felújítását, 6 km védőkorlát elhelyezését is tartalmazza. A három megye a Regionális Operatív Programból pályáz támogatást a két útszakaszra, amelyek összeköttetést biztosítanak két európai út között.

Kovászna megye korábban a Kovászna–Kézdivásárhely közötti, 121-es megyei utat korszerűsítette európai uniós forrásokból.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.