Hirdetés
Hirdetés

Ki lesz a prefektus?

Nem képez prioritást a háromszéki RMDSZ-nek, hogy megszerezze a prefektusi tisztséget – jelentette ki Tamás Sándor. Az RMDSZ Kovászna megyei elnökét annak kapcsán kérdeztük, hogy a liberális kormány keddi ülésén menesztette Sebastian Cucut, a Szociáldemokrata Párt (PSD) által 2014-ben kinevezett kormánymegbízottat. 

Hirdetés
Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy mi lenne az RMDSZ szempontjából a kívánatos megoldás, a megyei elnök rövid választ adott: „holnaptól szüntessék meg a prefektúra intézményét”. Miután erre nem mutatkozik különösen nagy esély, Tamás Sándor „lebontotta” a kívánságot.

– Olyan embert szeretnénk a prefektusi tisztségben látni, aki nyitott és rugalmas, aki érti és beszéli a mi nyelvünket, akivel együtt lehet működni a megye érdekében – nyilatkozta a megyetanácselnök, és leszögezte: az RMDSZ nem kérte, a kormánypárt pedig nem ajánlotta fel a tisztséget a szövetségnek.

A román pártoktól igen nehéz hitelt érdemlő információkat szerezni. Elvileg a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) lenne „előjoga” embert kinevezni, viszont a jelek szerint nem találnak megfelelő személyt. „Utcasarki” értesüléseink szerint ennek kapcsán merült fel, hogy Hargita megyében liberális politikus lenne a kormánymegbízott, míg Kovászna megyében – egyféle kompenzációként, hogy megszavazták a szociáldemokrata kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt – az RMDSZ kapná meg a tisztséget, ám ezt fennebb cáfolta Tamás Sándor. További nem hivatalos információk szerint ez esetben, az utóbbi időben csaknem kizárólag magyarellenes lózungok pufogtatásából „élő”, Băsescu-féle Népi Mozgalom Párt (PMP) képviselője lenne „jogosult” a tisztségre, és itt Gheorghe Baciu volt bodzafordulói polgármester, jelenlegi PMP parlamenti képviselő neve forog közszájon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük