Hirdetés
Hirdetés

Ki kell állni az autonómiaigény mellett

Székelyudvarhely és Ditró után, végre Sepsiszentgyörgyön is sor kerül egy székely nagygyűlésre. Meg kell becsülni, és élni kell ezzel a lehetőséggel, mert máskülönben megkérdőjelezhető az autonómia iránti igény – hangsúlyozták tegnapi sajtóértekezletükön az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) széki elnökei.

Bálint József megyei elnök szerint, ha igaz, hogy öt éve, a Nagy Menetelés óta várják az emberek, hogy ismét tanúbizonyságot tehessenek autonómia iránti elkötelezettségükről, akkor itt a jó alkalom.
– Itt a lehetőség, amire ügyelni kell, hogy nehogy elpuskázzuk, mert sikertelenség esetén megkérdőjelezhető az autonómiai iránti békés igény. Ezért fontos, hogy vegyük komolyan a vasárnapi rendezvényt, ne várjuk, hogy helyettünk más foglaljon állást – mondta az EMNP megyei elnöke, aki „hiányolta”a háromszéki önkormányzati vezetők nyilatkozatából a biztatást, hogy vegyenek részt az emberek a megmozduláson.
Kolcza István sepsiszéki elnök azt mondta: az EMNP sepsiszéki önkormányzati képviselőjeként részt vesz a nagygyűlésen, és erre kéri minden honfitársát, akinek fontos az önkormányzás kivívása.

– Itt az idő, hogy félretegyünk minden politikai és személyes sérelmet, és összefogva nyilvánítsunk ki, hogy autonómiát akarunk, mert ez megmaradásunk egyetlen módja – mondta.
Balázs Attila kézdiszéki elnök azt hangsúlyozta, hogy a megmozdulás nem valakik ellen, hanem értünk van. Kézdiszékről buszt indítanak, és „mindenkit behoznak valahogy”, aki jönni akar.

Dimény László erdővidéki elnök szerint „lépéselőnyben” vannak, mert a néppárti elnökök mind tanácstagok, így nagyobb mozgósító erővel bírnak.
Az Székely Nemzeti Tanács centenáriumi nagygyűlésére vasárnap 13 órakor kerül sor Sepsiszentgyörgyön. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük